Τετάρτη, 22 Μαΐ
25oC Αθήνα

Το Κρεμλίνο λυπάται για την απόφαση της ΕΕ να ανακαλέσει τον προσβευτή της στη Μόσχα

Το Κρεμλίνο λυπάται για την απόφαση της ΕΕ να ανακαλέσει τον προσβευτή της στη Μόσχα

Το Κρεμλίνο εξέφρασε σήμερα «λύπη» για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στη Μόσχα μετά τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στη Βρετανία.

«Λυπούμαστε για άλλη μια φορά γιατί κάποιοι λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις χρησιμοποιώντας τη διατύπωση “πιθανότατα”», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, καθώς οι Βρυξέλλες εξέφρασαν χθες την υποστήριξή τους στο Λονδίνο, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι βρίσκεται «πιθανότατα» πίσω από τη δηλητηρίαση αυτή.

«Η Ρωσία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση Σκριπάλ», επέμεινε ο Πεσκόφ.

«Δεν γνωρίζουμε ποια στοιχεία παρουσίασε η βρετανική πλευρά συζητώντας την υπόθεση Σκριπάλ με τους εταίρους της» της ΕΕ που συναντώνται στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, είπε.

«Δεν γνωρίζουμε ούτε για τι ακριβώς συμφώνησαν οι αρχηγοί κρατών [και κυβερνήσεων] της ΕΕ όταν μίλησαν για την υποστήριξή τους στη Βρετανία», υπογράμμισε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκφράζοντας τη λύπη του που «η ρωσική πλευρά εξακολουθεί να μην μπορεί να αποκτήσει πληροφορίες» από το Λονδίνο για την υπόθεση αυτή.

Πόλεμος Ρωσίας – Βρετανίας για την υπόθεση Σκριπάλ

Οι βρετανικές αρχές χαρακτήρισαν τη Μόσχα υπεύθυνη για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα και της κόρης του Γιούλια στις 4 Μαρτίου στο Σάλσμπερι, στη Βρετανία.

Η Ρωσία διακήρυξε επανειλημμένα την αθωότητά της και κατηγορεί το Λονδίνο ότι «δεν θέλει να ακούσει τις απαντήσεις» της Μόσχας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις