Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Κρεμλίνο: «Ο πόλεμος θα τελειώσει σε μια ημέρα αν η Ουκρανία συνθηκολογήσει»

Κρεμλίνο: «Ο πόλεμος θα τελειώσει σε μια ημέρα αν η Ουκρανία συνθηκολογήσει»
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει όταν συνθηκολογήσουν οι ουκρανικές αρχές και ο ουκρανικός στρατός, υποστηρίζει το Κρεμλίνο, τονίζοντας ότι «όλα θα τελειώσουν μέσα σε μία ημέρα».

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι «η Ουκρανία μπορεί να βάλει τέλος στη σύγκρουση αυθημερόν. Πρέπει να διατάξει τις εθνικιστικές μονάδες να καταθέσουν τα όπλα, πρέπει να διατάξει τους ουκρανούς στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα και πρέπει να εφαρμόσει όλους τους όρους που έχουν τεθεί από τη Ρωσία. Τότε όλα θα τελειώσουν μέσα σε μία ημέρα».

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, η Ρωσία δεν έχει καμιά προθεσμία ούτε χρονοδιάγραμμα, λέγοντας ότι «προσανατολιζόμαστε σε σχέση με τις δηλώσεις του προέδρου μας». Παράλληλα, διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά πως «η ειδική στρατιωτική επιχείρηση διεξάγεται σύμφωνα με τα σχέδια», χρησιμοποιώντας το ρωσικό ευφημισμό για την εισβολή στην Ουκρανία.

Οι δηλώσεις αυτές του Πεσκόφ φαίνονται να είναι η απάντηση στα όσα είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώπιον των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών, τους οποίους κάλεσε «να κάνουν τα μέγιστα» για να βάλουν ένα τέλος πριν από το τέλος της χρονιάς στη σύγκρουση που μαίνεται στη χώρα του.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος δήλωσε ότι η Δύση πρέπει να σταματήσει να στέλνει όπλα και εξοπλισμό στην Ουκρανία αλλιώς ο πόλεμος θα συνεχίζεται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και Guardian

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις