Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Κριμαία: Αύξηση τιμών και πτώση του βιοτικού επιπέδου τα… οφέλη της προσάρτησης από την Ρωσία

Κριμαία: Αύξηση τιμών και πτώση του βιοτικού επιπέδου τα… οφέλη της προσάρτησης από την Ρωσία

Η Κριμαία έχει προσαρτηθεί από την Ρωσία εδώ και 5 χρόνια, κορυφώνοντας έτσι την διένεξη μεταξύ της αχανούς χώρας και της Ουκρανίας, στην οποία ανήκε η Χερσόνησος. Πόσο όμως έχει αλλάξει η ζωή των Ρώσων πολιτών από τις αλλαγές αυτές;

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο Μελέτης της Κοινής Γνώμης (VICIOM), το 18% των Ρώσων δηλώνει ότι η προσάρτηση της Κριμαίας επηρέασε θετικά τη ζωή τους, το 70% δεν ένοιωσε καμία αλλαγή, ενώ το 9% δηλώνει ότι η ζωή τους επιδεινώθηκε.

Οι Ρώσοι σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης θεωρούν ως αρνητικές συνέπειες της προσάρτησης τις κυρώσεις, την αύξηση των τιμών, την πτώση του βιοτικού τους επιπέδου και τη σύγκρουση με την Ουκρανία.

Νέες πολεμικές ιαχές

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι μετά τις προεδρικές εκλογές της 31ης Μαρτίου θα επιδιώξει η χερσόνησος της Κριμαίας να επιστραφεί στην Ουκρανία και δεν θα «κάνει κανένα παζάρι».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία έξωθεν απειλή για τη χερσόνησο η οποία έχει γίνει «απόρθητο φρούριο».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις