Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Κρουαζιέρα εμπιστευτικό: Οι πικάντικες εξομολογήσεις ενός σερβιτόρου

Κρουαζιέρα εμπιστευτικό: Οι πικάντικες εξομολογήσεις ενός σερβιτόρου

Όσα γίνονται στο κρουαζιερόπλοιο, μένουν στο κρουαζιερόπλοιο… ή τουλάχιστον γίνονται γνωστά ως εμπειρίες του πληρώματος.

Οι χαμηλοί μισθοί που ωθούν τους εργαζόμενους να βασίζονται στα πουρμπουάρ και οι δύσκολες συνθήκες εργασίας έρχονται να αντισταθμιστούν με ταραχώδη πάρτι και μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ στον “κόσμο” κάτω από το κατάστρωμα.

Ο Αμερικανός Brian David Bruns έρχεται να μοιραστεί τις συνθήκες ζωής και τις πικάντικες λεπτομέρειες στα πλωτά παλάτια στο βιβλίο του Cruise Confidential.

“Στην Αμερική οι εργαζόμενοι έχουν φωνή και δικαιώματα. Τα μέλη του πληρώματος στη θάλασσα δεν έχουν τίποτα.  Ως σερβιτόρος δούλευα για περισσότερες από 100 ώρες την εβδομάδα επί 15 εβδομάδες και μετά έχασα το μέτρημα.

Το πλήρωμα εργαζόταν 7 ημέρες την εβδομάδα χωρίς ρεπό ακόμα και για 10 μήνες. Οι αποδοχές δεν είναι ανάλογες με τις ώρες εργασίας. Το χειρότερο είναι ότι είναι σαν να τους ανήκεις. Ελέγχουν ό,τι τρως, πότε τρως, πότε μπορείς να πας τουαλέτα, πόσο κρύα είναι η καμπίνα σου, τα πάντα. Ξέρουμε ότι είμαστε σύγχρονοι σκλάβοι”.

Όσο για τα ειδύλλια μεταξύ προσωπικού και πελατών είναι πολύ σπάνια, καθώς, όπως αποκαλύπτει, αν γίνει κάτι γνωστό σε απολύουν και σε αφήνουν στο επόμενο λιμάνι.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μεταξύ του προσωπικού πρόκειται για μια πολύ διαφορετική ιστορία παρά το δύσκολο πρόγραμμα.

“Έχω γνωρίσει μόνο λίγα ζευγάρια που κατάφεραν να λειτουργήσει η σχέση τους, καθώς είναι πολύ δύσκολο να συμβαδίσουν σε εναλλασσόμενες βάρδιες.

Δεν αξίζει όταν μπορείς να γνωρίσεις εκατοντάδες ανθρώπους από όλο τον κόσμο να διακινδυνεύσεις να χάσεις τη δουλειά σου και να σε παρατήσουν στο αμέσως επόμενο λιμάνι.

Έχω γνωρίσει πολλές γυναίκες που έχουν κοιμηθεί με αξιωματικούς περιμένοντας οφέλη όπως προαγωγή”.

Όσο όμως και αν πρέπει να εργάζονται τόσες ώρες, καταφέρνουν να βρουν χρόνο για τα δικά τους πάρτι.

“Τα πάρτι των πληρωμάτων έχουν μετριαστεί τα τελευταία χρόνια λόγω των υπερβολών του παρελθόντος. Αν τα πω άγρια θα είναι μια συγκρατημένη περιγραφή.

Για να το θέσω αλλιώς. Τώρα ζω στο Λας Βέγκας. Έχουμε 7 από τα 10 μεγαλύτερα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στον πλανήτη. Το Βέγκας δεν είναι τίποτα μπροστά στα πάρτι των πληρωμάτων.

Τα πάρτι ξεκινούν τα μεσάνυχτα και συνήθως τελειώνουν γύρω στις 3 το πρωί. Είχαμε δωρεάν αλκοόλ οπότε μπορείτε να φανταστείτε πόσο βιαστικά καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες.

Είναι εκπληκτικό αυτό που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα. Ό,τι έχετε ακούσει για άγρια μεθυσμένους ναυτικούς είναι αλήθεια”.



Πηγή:
Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε