Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Ξανά στον τόπο του εγκλήματος – Εικόνες από την αναπαράσταση στο σπίτι του διπλού φονικού στη Λευκωσία

Ξανά στον τόπο του εγκλήματος – Εικόνες από την αναπαράσταση στο σπίτι του διπλού φονικού στη Λευκωσία

– Ο 22χρονος κατηγορούμενος ο πρώτος που οδηγήθηκε στη μονοκατοικία στο Στρόβολο για αναπαράσταση
– Υπέδειξε στους αστυνομικούς από που μπήκε και πως έγινε το φονικό στη Λευκωσία
– Να «μιλήσουν» από το όπλο του φόνου και τα ρούχα του 33χρονου “εγκεφάλου”
– Ο Γιώργος Χατζηγεωργίου και η Ντίνα Σεργίου δολοφονήθηκαν για ένα… ανύπαρκτο χρηματοκιβώτιο
– Τα λάθη των δραστών, ο πανικός και το «συμβούλιο» πριν από το έγκλημα
– Αναμένεται ακόμα μια, η τελευταία, σύλληψη

Ένα έγκλημα που δεν συγκλόνισε μόνο τη Λευκωσία αλλά ολόκληρη την Κύπρο. Μια άγρια δολοφονία για ένα χρηματοκιβώτιο που… δεν υπήρχε. Όχι τουλάχιστον εκεί που πίστευε ο 33χρονος “εγκέφαλος” του φονικού. Ο πρώτος συλληφθείς είναι εκείνος που έχουν υποδείξει οι υπόλοιποι ως τον “αρχηγό”. Ως τον άνθρωπο που εμπνεύστηκε τη ληστεία, την οργάνωσε και πήγε στο σπίτι του άτυχου ζευγαριού αποφασισμένος ακόμη και να σκοτώσει.

Η σύλληψη ενός 22χρονος τα ξημερώματα της Κυριακής (29.04.2018) πρόσθεσε ακόμη ένα κομμάτι στο παζλ της υπόθεσης. Ένα κομμάτι που έφερε την πλήρη διαλεύκανση ακόμη πιο κοντά. Λίγες ώρες αφού στο δικαστήριο παραδέχτηκε πως είναι ο άνθρωπος με την κουκούλα για τον οποίο είχε μιλήσει ο 15χρονος γιος του ζευγαριού, ο νεαρός οδηγήθηκε από τους αστυνομικούς στον τόπο του εγκλήματος. Στο σπίτι όπου τα ξημερώματα της 19ης Απριλίου κόπηκε άγρια το νήμα της ζωής του 60χρονου καθηγητή Γιώργου Χατζηγεωργίου και της 59χρονης συζύγου του.

Ήταν λίγο μετά τις 17:00 όταν ο 22χρονος οδηγήθηκε στη μονοκατοικία της οδού Ζαλόγγου 7 στο Στρόβολο. Ήταν η στιγμή της αναπαράστασης. Η διαδικασία, όπως αναφέρει το newsit.com.cy κράτησε περισσότερο από μια ώρα. Ο 22χρονος υπέδειξε στους αστυνομικούς από που μπήκε στο σπίτι. Ο ίδιος, μπήκε από την πόρτα της κουζίνας, στο πίσω μέρος. Πόρτα που του άνοιξε ο 15χρονος, τον οποίο απειλούσε ο “εγκέφαλος” του εγκλήματος.

Εικόνες από την αναπαράσταση μετέδωσε ο ΑΝΤ1 Κύπρου

Οι ανακριτές, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 Κύπρου περιμένουν σημαντικά στοιχεία και από τις εξετάσεις που έγιναν στο όπλο του φονικού και στα ρούχα που φορούσε ο δράστης και τα οποία βρέθηκαν στο πατρικό του σπίτι. Τα αποτελέσματα αναμένονται τη Δευτέρα (30.04.2018) και δεν αποκλείεται να δώσουν νέα στοιχεία. Όπως ανέφεραν άλλωστε αστυνομικές πηγές, δεν θα πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο μιας ακόμα σύλληψης, της πέμπτης συνολικά, ίσως και τις επόμενες ώρες!

Έτσι έδρασαν οι δράστες του φονικού στη Λευκωσία

Τα ξημερώματα της Κυριακής (29.04.2018) μια ακόμα σύλληψη, η τέταρτη για την πολύκροτη υπόθεση, ήταν ένα κομμάτι στο παζλ που έλειπε. Ο 22χρονος που συνελήφθη έχει παραδεχτεί πως ήταν ο άνδρας με την κουκούλα στον οποίο άνοιξε το 15χρονος. Κατά τη σύλληψή του είπε στους αστυνομικούς «θα σας τα πω όλα». Παραδέχτηκε ότι είχε συναντηθεί με τους άλλους τρεις συλληφθέντες. Πως ήταν στο σπίτι στον Στρόβολο το βράδυ της άγριας δολοφονίας του 60χρονου Γιώργου Χατζηγεωργίου και της 59χρονης συζύγου του Ντίνας Σεργίου.

Ο 22χρονος υποστήριξε ότι ανέβηκε στο δωμάτιο του ζευγαριού και τους είδε νεκρούς. Από τις έρευνες στο σπίτι του εντοπίστηκε ένα ζευγάρι παπούτσια, πιθανώς αυτό που φορούσε το βράδυ του φόνου. Νομίζει, είπε, ότι αυτά φορούσε όταν μπήκε στο σπίτι.

Λευκωσία δολοφονία ζευγάρι
Ο Γιώργος Χατζηγεωργίου, η Ντίνα Σεργίου και ο γιος τους σε παλιότερη φωτογραφία

Φόνος για ένα χρηματοκιβώτιο

Το «κλειδί» για τη σύλληψη του τέταρτου υπόπτου ήταν η κατάθεση της 22χρονης. Της συντρόφου του 33χρονου πρώτου συλληφθέντα. Όπως έχει καταθέσει η νεαρή γυναίκα, στις 18 Απριλίου, η ίδια, ο 33χρονος σύντροφός της, ο 23χρονος ετεροθαλής αδερφός του και ο 22χρονος είχαν συναντηθεί για να καταστρώσουν το σχέδιο εισβολής στη μονοκατοικίας της οδού Ζαλόγγου στον Στρόβολο. Στόχος τους, είπε, να κλέψουν το χρηματοκιβώτιο του σπιτιού.

Ο 33χρονος παλιότερα εργαζόταν, το 2012 συγκεκριμένα, σε μια επιχείρηση κατασκευών αλουμινίου. Με την ιδιότητα αυτή είχε επισκεφτεί ξανά το σπίτι του ζευγαριού στη Λευκωσία για να τοποθετήσει παράθυρα. Ίσως είχε δει το χρηματοκιβώτιο και είχε αρχίσει να καταστρώνει το σχέδιο της ληστείας. Σύμφωνα με τον Πολίτη, στο σπίτι είχε γίνει πριν από μερικούς μήνες διάρρηξη με στόχο το χρηματοκιβώτιο. Το οποίο, όμως, δεν υπάρχει πια στη μονοκατοικία.

Ίσως η διάρρηξη αυτή να είχε γίνει ξανά από τον 33χρονο. Να μη βρήκε το χρηματοκιβώτιο εκεί που πίστευε πως ήταν. Να πίστεψε ότι ο Γιώργος Χατζηγεωργίου το είχε μετακινήσει σε άλλο σημείο του σπιτιού. Κι έτσι να έφτασε στο έγκλημα που συγκλόνισε τη Λευκωσία.

Λευκωσία δολοφονία

«Αν χρειαστεί, θα σκοτώσω»

Η 22χρονη υποστήριξε επίσης ότι ο σύντροφός της τους είχε αποκαλύψει ότι αν χρειαζόταν, θα σκότωνε το ζευγάρι. Ίσως γι’ αυτό πήγε στο σπίτι στη Λευκωσία έχοντας μαζί του ένα ρόπαλο κι ένα σπαθί. Ήταν 18 Απριλίου όταν συναντήθηκαν οι τέσσερις για να μοιράσουν τους ρόλους.

Ο 33χρονος (ο οποίος φαίνεται να είναι ο «εγκέφαλος» και αυτουργός της δολοφονίας) είχε ζητήσει από τον αδερφό του και τη σύντροφό του να μείνουν σπίτι. Να περιμένουν να τους ειδοποιήσει για να πάνε στο Στρόβολο και να βοηθήσουν στη μεταφορά του χρηματοκιβωτίου. Είχε καταγράψει σε σημειωματάρια τι έπρεπε να κάνει ο καθένας. Θα έμπαινε από το παράθυρο της κουζίνας και θα πήγαινε στην κρεββατοκάμαρα για να βρει το χρηματοκιβώτιο. Το σχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει ο Πολίτης, προέβλεπε να ακινητοποιήσει τα θύματα. Και να τους απειλήσει για να του αποκαλύψουν που ήταν το χρηματοκιβώτιο.

Η νεαρή αποκάλυψε επίσης ότι έδωσε στον 22χρονο συνεργό ένα σάλι της. Η κουκούλα που φορούσε ο 22χρονος δεν έχει βρεθεί. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει γίνει έρευνα στο αυτοκίνητό του, το οποίο πάντως έχει σφραγιστεί. Θα υπάρξει, δε, και νέα διαδικασία αναγνώρισης.

Πανικός και λάθη μετά το φονικό

Αφού σκότωσε το ζευγάρι και έβαλε τον 22χρονο στο σπίτι (απείλησε τον 15χρονο για να του ανοίξει πριν τον κλείσουν στο κελάρι), ο 33χρονος έδωσε την εντολή. Έπρεπε να εξαφανίσουν κάθε στοιχείο. Είπε στον συνεργό του τι είχε κάνει και γι’ αυτό εκείνος ανέβηκε στο υπνοδωμάτιο όπου βρήκε τα θύματα σε λίμνη αίματος.

Πανικόβλητοι οι δράστες άρχισαν να εξαφανίζουν τα ίχνη τους. Αλλά έκαναν τρομερά λάθη. Ξέχασαν το ρόπαλο, το σπαθί και το ζευγάρι παπούτσια όπου βρέθηκε το DNA του 33χρονου. Όταν έγινε η πρώτη σύλληψη, του 33χρονου, εκείνος τα έριξε στον αδερφό του. Οι επόμενες δυο συλλήψεις, ξετύλιξαν περισσότερο το κουβάρι.

Με πληροφορίες από newsit.com.cy και ΑΝΤ1

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις