Κόσμος

Ξανά συγγνώμη από το Facebook

Το Facebook είναι αντιμέτωπο με την οργή κάποιων εργαζομένων του οι οποίοι αντέδρασαν στην παρουσία υψηλόβαθμου στελέχους της εταιρείας στην κατάθεση του Μπρετ Κάβανο την προηγούμενη εβδομάδα στη Γερουσία, θεωρώντας ότι αποτελεί ένδειξη στήριξης προς τον αμφιλεγόμενο υποψήφιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στο Facebook έχουν εκφράσει την οργή τους σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις αλλά και μέσω φόρουμ συζήτησης αφού είδαν τον Τζόελ Κάπλαν, επικεφαλής παγκόσμιας στρατηγικής της εταιρίας, να κάθεται μόλις δύο σειρές πίσω από τον Κάβανο την ώρα που κατέθετε, αναφέρουν New York Times και Wall Street Journal.

Η συγγνώμη του Τζόελ Κάπλαν στους εργαζόμενους του Facebook

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Κάπλαν ζήτησε συγγνώμη από τους εργαζόμενους στο Facebook στέλνοντάς τους ένα εσωτερικό υπόμνημα την προηγούμενη Παρασκευή, μία ημέρα μετά την κατάθεση του 53χρονου δικαστή που κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις.

Ο ίδιος ο επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ εξήγησε την ίδια ημέρα ότι ο Κάπλαν είναι στενός φίλος του Κάβανο, ενώ πρόσθεσε ότι δεν παραβίασε κανέναν κανονισμό τις εταιρείας, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές της NYT.

«Μίλησαν στον Τζόελ και του είπα ότι πιστεύω πως ήταν λάθος που παρέστη στην κατάθεση με δεδομένο τον ρόλο του στην εταιρεία», δήλωσε από τη πλευρά της η δεύτερη τη τάξει στο Facebook Σέριλ Σάντμπεργκ.

Εξάλλου χθες το Facebook παραδέχθηκε ότι έγιναν «λάθη».

«Η σεξουαλική επίθεση είναι ένα ζήτημα για το οποίο η κοινωνία κάνει τα στραβά μάτια εδώ και καιρό, αυξάνοντας τον πόνο κάθε θύματος. Η ηγετική μας ομάδα αναγνωρίζει ότι έγιναν λάθη στον τρόπο διαχείρισης των γεγονότων της προηγούμενης εβδομάδας και είμαστε ευγνώμονες για την εποικοδομητική κριτική που λάβαμε από τους εργαζόμενούς μας», ανέφερε σε χθεσινή ανακοίνωσή της προς το CNBC η εταιρεία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δραματικός απολογισμός από το πέρασμα του τυφώνα Καλμάγκι στις Φιλιππίνες - Πάνω από 90 οι νεκροί, φόβοι ότι θα ξεπεράσουν τους 100
Ο τυφώνας προκάλεσε πλημμύρες σπάνιας σφοδρότητας και βιβλικές καταστροφές - 35 πτώματα ανακαλύφθηκαν σε παραλιακό χωριό που θάφτηκε κάτω από τα νερά και τις λάσπες
Φιλιππίνες
Αεροσκάφος cargo της UPS συντρίβεται κοντά σε αεροδρόμιο του Κεντάκι – Βίντεο δείχνει πως είχε πάρει φωτιά κατά την απογείωση
Η UPS, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι στο αεροσκάφος cargo επέβαιναν μόνο τρία μέλη του πληρώματος - Τα βίντεο από τη στιγμή της συντριβής δεν αφήνουν, πάντως, πολλές ελπίδες για επιζώντες
Το αεροσκάφος της UPS που συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Λούισβιλ στο Κεντάκι