Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

«Ξεφράκαρε» η Διώρυγα του Σουέζ! Πέρασαν όλα τα πλοία

«Ξεφράκαρε» η Διώρυγα του Σουέζ! Πέρασαν όλα τα πλοία

Η προσάραξη του γιγαντιαίου φορτηγού πλοίου Ever Given στη Διώρυγα του Σουέζ πριν από 10 μέρες παραλίγο να τινάξει στον αέρα το παγκόσμιο εμπόριο. Χρειάστηκαν τιτάνιες προσπάθειες για να ανοίξει ξανά το κανάλι.

Πλέον, από το απόγευμα του Σαββάτου (03.04.2021) όλα τα πλοία “σε αναμονή”, που είχαν αποκλειστεί λόγω της προσάραξης του Ever Given στη Διώρυγα του Σουέζ στις 23 Μάρτιού κατάφεραν να περάσουν από την πλωτή οδό, έγινε γνωστό από την Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ (SCA).

Τα τελευταία 61 πλοία, από τα 422 που είχαν σχηματίσει ουρές όταν το τεράστιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given αποκολλήθηκε την περασμένη Δευτέρα (29.03.2021), διέπλευσαν τη ζωτικής σημασίας εμπορική αρτηρία σήμερα Σάββατο, σύμφωνα με τη SCA.

Συνολικά, 85 πλοία διέσχισαν σήμερα τη διώρυγα, μεταξύ αυτών 24 πλοία που είχαν φθάσει στην περιοχή μετά την απομάκρυνση του Ever Given, αναφέρει η Αρχή.

«Ο ναύαρχος Οσάμα Ράμπια, πρόεδρος της SCA, ανακοίνωσε σήμερα ότι το σύνολο των πλοίων σε αναμονή μέσα στη Διώρυγα, μετά την προσάραξη του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, με σημαία Παναμά, Ever Given πέρασαν» τη Διώρυγα του Σουέζ», σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξέδωσε η Αρχή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις