Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ξέφυγε ο Ερντογάν: Οι Ελληνοκύπριοι είναι εχθροί της Τουρκίας!

Ερντογάν

Ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν “βλέπει” παντού εχθρούς είναι μάλλον δεδομένο. Ο Τούρκος πρόεδρος αυτή τη φορά έβαλε στη… λίστα του και τους Ελληνοκύπριους, χαρακτηρίζοντάς τους εχθρούς της Τουρκίας.

Στόχος του Ερντογάν, στη διάρκεια της ομιλίας του το Σάββατο (02.03.2019) στη Ριζούντα ήταν η αντιπολίτευση στην Τουρκία. Την κατηγόρησε ότι συμπορεύεται με τους Ελληνοκύπριους, οι οποίοι για τον ίδιο είναι «εχθροί» της χώρας του.

«Φοβάται. Και αν βρουν, λέει. Αν βρούμε, εμείς θα κερδίσουμε. Αλλά έφεραν το θέμα αυτό στη Βουλή μιλώντας σαν τους Ελληνοκύπριους. Γίνανε πρωτοσέλιδα στις ελληνικές εφημερίδες. Όποιος δεν μπορεί να χωνέψει τις δραστηριότητές μας στη Μεσόγειο, αλείφει βούτυρο στο ψωμί των άλλων.  Την ώρα που εμείς υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων, είναι πολύ σημαντικό να μην αφήσουμε να περάσει έτσι μια τέτοια επίθεση. Αυτό δείχνει ότι η αντιπολίτευση περπατάει δίπλα δίπλα όχι μόνο με τους γκιουλενιστές, αλλά και με τους Ελληνοκύπριους. Την ώρα που εμείς τρέχουμε πίσω από εθνικές και εγχώριες λύσεις, αυτοί και μιλούν την ίδια γλώσσα με τους εχθρούς της Τουρκίας και επιτίθενται με τον ίδιο τρόπο», είπε ο Ερντογάν.

Στην ίδια ομιλία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε ότι η Τουρκία θα κάνει νέες γεωτρήσεις στη Μεσόγιο, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης στο νέο πλοίο που απέκτησε η Άγκυρα και για την ώρα βρίσκεται στα ναυπηγεία της Γιάλοβα. Όταν θα είναι έτοιμο, θα σταλεί στην ανατολική Μεσόγειο για να ξεκινήσει γεωτρήσεις για πετρέλαιο.

«Είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φυσικό πλούτο που δικαιούμαστε τόσο στην Μαύρη Θάλασσα, όσο και στο Αιγαίο, όπως επίσης και να προασπίσουμε τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων», είπε για άλλη μια φορά ο Ερντογάν.

Πηγή: Sigmalive

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις