Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ξεγράφουν τον Μάριο Τεστίνο! Βροχή οι καταγγελίες για παρενόχληση

Μάριο Τεστίνο

Ο Μάριο Τεστίνο, ένας από τους πιο αγαπημένους φωτογράφους της βασιλικής οικογένειας, βλέπει την καριέρα του να καταρρέει μετά τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ήταν το 1997 που η φήμη του Μάριο Τεστίνο εκτοξεύτηκε για τις φωτογραφίες της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο Vanity Fair λίγους μήνες πριν από τον αιφνίδιο θάνατό της. Ο διάσημος φωτογράφος έχει τεθεί εκτός Vogue πλέον μετά τις καταγγελίες 13 ανθρώπων για σεξουαλική παρενόχληση.

Η καριέρα και η φήμη του Περουβιανού φωτογράφου Μάριο Τεστίνο φαίνεται να ακολουθεί τη μοίρα του Terry Richardson και του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν μετά τις καταγγελίες από 13 άντρες μοντέλα. Μετά τις καταγγελίες άρχισαν να του κλείνουν τις πόρτες στα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας.

Η Vogue, το GQ, το Vanity Fair αλλά και τα brands Burberry και Michael Kors και ο υποδηματοποιός Stuart Weitzman δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν ξανά μαζί του. “Παίρνουμε σοβαρά καταγγελίες τέτοιου είδους” ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Burberry.

Ο Μάριο Τεστίνο αναμενόταν να είναι και ο βασικός φωτογράφος στον γάμο του πρίγκιπα Χάρι με τη Meghan Markle. Αποκλείστηκε όμως από το μυστήριο μετά τις σοβαρές καταγγελίες παρενόχλησης.

Η εταιρεία Conde Nast που εκδίδει τα Vogue, GQ και Vanity Fair ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί ξανά με τον Μάριο Τεστίνο. Εκπρόσωπος μάλιστα της εταιρείας δήλωσε βαθιά ενοχλημένος, τονίζοντας πως παίρνουν τέτοιους ισχυρισμούς πολύ σοβαρά.

Ο Μάριο Τεστίνο και οι δεσμοί με το παλάτι

Το British Fashion Council εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας “βαθιά ανησυχητικά όσα καταγγέλλονται” και ζήτησε συντονισμένη προσέγγιση σε όλη τη βιομηχανία για να εξαλειφθούν οι απαράδεκτες πρακτικές.

Ο 63χρονος Μάριο Τεστίνο, που έκανε την επίσημη φωτογραφία αρραβώνων του πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον και κάλυψε τη βάφτιση της πριγκίπισσας Σάρλοτ και έχει φωτογραφήσει τον πρίγκιπα Κάρολο με τους γιους του, καταγγέλλεται πως παρενόχλησε 13 άντρες μοντέλα. Ο Ryan Locke τον χαρακτήρισε σεξουαλικό αρπακτικό.

Σε φωτογράφηση για τον οίκο Gucci ο Μάριο Τεστίνο έδιωξε όσους βρίσκονταν στο δωμάτιο. Τότε πλησίασε τον Ryan Locke που βρισκόταν στο κρεβάτι και του είπε “είμαι το κορίτσι είσαι το αγόρι”.

Τα θύματα του Μάριο Τεστίνο μίλησαν για αίσθημα εκφοβισμού από έναν άνθρωπο που έχει τεράστια επιρροή στη βιομηχανία τους. Το νέο σκάνδαλο προκάλεσε σάλο στον χώρο της μόδας, με τους επικριτές να επισημαίνουν πως πολλοί κάλυπταν τη συμπεριφορά του.

Εκπρόσωποι του διάσημου φωτογράφου δήλωσαν στους New York Times πως είναι “απογοητευμένοι και έκπληκτοι” από τους ισχυρισμούς. Οι δικηγόροι του Μάριο Τεστίνο αμφισβητούν τους χαρακτήρες και την αξιοπιστία των αντρών που μίλησαν σε βάρος του.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις