Κόσμος

Ξεκάθαρα «μηνύματα» Μπάιντεν σε τηλεφωνική επικοινωνία με Πούτιν για Ουκρανία και κυβερνοεπιθέσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πριν λίγο καιρό, Τζο Μπάιντεν και Βλαντιμίρ Πούτιν είχαν… ανταλλάξει «κοπλιμέντα» δημοσίως, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να αποκαλεί τον Ρώσο ομόλογό του «φονιά» και τον τελευταίο να του απαντά ευχόμενος… υγεία.

Μετά το περιστατικό αυτό, Μπάιντεν και Πούτιν είχαν την πρώτη τους τηλεφωνική επαφή, κατά την διάρκεια της οποίας ο Αμερικανός Πρόεδρος πρότεινε τη διεξαγωγή μιας συνόδου κορυφής σε τρίτη χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Μπάιντεν ζήτησε από τον Πούτιν να συμβάλει στη «μείωση των εντάσεων» και του πρότεινε να συναντηθούν «σε μια τρίτη χώρα» εντός των επόμενων μηνών ώστε «να οικοδομήσουμε μια σταθερή και προβλέψιμη σχέση με τη Ρωσία».

Ο Μπάιντεν… έθεσε τα όριά του

Ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι η Ουάσινγκτον θα υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντά της απέναντι στις ενέργειες της Ρωσίας, όπως στις κυβερνοεπιθέσεις και την παρέμβαση σε εκλογές.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν θέματα που αφορούν τον έλεγχο των εξοπλισμών και την ασφάλεια. Ο Μπάιντεν εξέφρασε την ανησυχία του «για την αιφνιδιαστική συγκέντρωση ρωσικών μονάδων στην κατεχόμενη Κριμαία και στα σύνορα με την Ουκρανία». Τόνισε επίσης ότι οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στην εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ δεν θα δώσει το παρών στις τελετές κηδείας του πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ, για λόγους ασφαλείας
«Μου είπαν ότι θέλει να βγει έξω - Θέλει να συναντήσει κόσμο - Όμως, οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν του επιτρέπουν να έρθει», ανέφερε ο Ελάχι, εκπρόσωπος του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ και Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Δίκη για τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία: Επιχειρηματίας έδωσε 150.000 ευρώ για «συμβόλαιο θανάτου»
Η δημοσιογράφος έφερε στο φως υποθέσεις διαφθοράς με την εμπλοκή υψηλόβαθμων αξιωματούχων και συμμετείχε στην τεράστια έρευνα για τα «Panama Papers» - Σε κουτί παπουτσιών κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου της η βόμβα
Γιόργκεν Φένεκ