Κόσμος

Ξεκάθαρο μήνυμα της Αιγύπτου: Η Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τις απαιτήσεις της Αιγύπτου προς την Τουρκία να συμμορφωθεί προς το διεθνές δίκαιο, επανέλαβε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sada Al-Balad, ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας δήλωσε ότι η Αίγυπτος αξιολογεί επί του παρόντος την πολιτική που ασκεί η ‘Αγκυρα, δεδομένου ότι το Κάιρο πρότεινε ήδη ορισμένα θέματα που η Τουρκία θα έπρεπε να λάβει υπόψη για την άρση όλων των εμποδίων που δυσχεραίνουν την οικοδόμηση αμοιβαίων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

«Η Αίγυπτος εργάζεται για να διερευνήσει αν η ‘Αγκυρα είναι έτοιμη να έχει σχέσεις με το Κάιρο σε σωστή βάση και σε συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε ο Αιγύπτιος υπουργός.

Επίσης, τόνισε ότι «είναι αναγκαίο η ‘Αγκυρα να απέχει από οτιδήποτε αποσταθεροποιεί την ασφάλεια της Αιγύπτου», χαρακτηρίζοντας αυτό ως «ένα ιερό ζήτημα».

Όπως αναφέρει και η «Αλ Αχράμ», ο Σάμεχ Σούκρι επιβεβαίωσε ότι η Αίγυπτος εργάζεται πάντα για να οικοδομεί σωστά στενές σχέσεις με τους περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους της.

Τέλος, επεσήμανε ότι η Αίγυπτος ενημερώνει συνεχώς την Ελλάδα και την Κύπρο «για όλες τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυστρία: Η ανατριχιαστική περιγραφή του 51χρονου για τον θάνατο της συζύγου μετά από βιασμό – «Την δούλεψα πλήρως»
Τι κατέθεσε η αδελφή του για το ζευγάρι - «Θα τη μεθύσω καλά, μετά θα μπορέσεις να την πάρεις ξανά άγρια» έλεγε στους πελάτες του καθώς την εξέδιδε για 500 ευρώ την φορά
Αυστρία: Η ανατριχιαστική περιγραφή του 51χρονου για τον θάνατο της συζύγου μετά από βιασμό – «Την δούλεψα πλήρως»
Axios: Ο Τραμπ απέρριψε αίτημα του Σαουδάραβα πρίγκιπα να επιτεθεί στους Χούθι της Υεμένης – «Θα το ξαναέκανα», λέει για τον πόλεμο στο Ιράν
Σε τελευταία του συνέντευξη ο Τραμπ φάνηκε για ακόμα μία φορά αμετανόητος για την έναρξη του πολέμου, παρά τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου
τραμπ
Πώς η Gen Z μαθαίνει για την 11η Σεπτεμβρίου, τον εφιάλτη που δεν έζησε και που άλλαξε τον κόσμο
25 χρόνια συμπληρώνονται από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που κόστισαν τη ζωή σε σχεδόν 3.000 ανθρώπους, όταν τρομοκράτες της Αλ Κάιντα έριξαν αεροπλάνα στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη και στο Πεντάγωνο
25 χρόνια από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11η Σεπτεμβρίου