Κόσμος

Ξεκίνησε το… ξεμάλλιασμα στο επιτελείο του Τραμπ – Σύμβουλος κατηγορεί τον γιο του προέδρου για προδοσία

Για προδοσία κατηγορεί τον γιο του Τραμπ ο πρώην στενός σύμβουλος του προέδρου Στιβ Μπάνον, σε βιβλίο του που αναμένεται να κυκλοφορήσει.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Μπάνον ρίχνει “πυρά” στον Τραμπ Τζούνιορ, επειδή συναντήθηκε με Ρωσίδα δικηγόρο πριν τις εκλογές, προκειμένου να πάρει πληροφορίες που θα “έκαιγαν” την Χίλαρι Κλίντον

Στο “μικροσκόπιο” ο Τραμπ Τζούνιορ

Το περιβάλλον του Τραμπ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έρευνας που διεξάγεται από τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, σχετικά με το ενδεχόμενο μιας σκευωρίας με τη Ρωσία με στόχο να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου του 2016 προς όφελος του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου.

Οι ερευνητές ενδιαφέρονται κυρίως για τη συνάντηση μεταξύ του μεγαλύτερου γιου του Τραμπ, τον οποίο συνόδευε ο κουνιάδος του Τζάρεντ Κούσνερ και ο Πολ Μάναφορτ, τότε διευθυντής της εκστρατείας του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου, με τη Ναταλία Βεσελνίτσκαγια τον Ιούνιο του 2016.

Ωστόσο, σύμφωνα με το περιβάλλον του Αμερικανού προέδρου, αυτή η συνάντηση δεν διήρκησε παρά «λίγα λεπτά» και η δικηγόρος, που φέρεται να διατηρεί σχέσεις με το Κρεμλίνο, δεν έδωσε «καμία πληροφορία που να αξίζει» και να ενοχοποιεί την υποψήφια των Δημοκρατικών.

«Τα τρία σημαντικότερα πρόσωπα της εκστρατείας σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλή ιδέα να συναντηθούν με μια ξένη κυβέρνηση στον ουρανοξύστη Τραμπ, στην αίθουσα συσκέψεων του 25ου ορόφου, χωρίς την παρουσία δικηγόρων. Δεν είχαν δικηγόρους» λέει ο Μπάνον στον Μάικλ Γουόλφ, τον συγγραφέα του βιβλίου «Fire and Fury: Inside the Trump White House», αποσπάσματα του οποίου δημοσίευσε η εφημερίδα The Guardian.

“Ανοησία και προδοσία”

«Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι δεν ήταν προδοσία, ότι δεν ήταν κάτι το αντιπατριωτικό ή μια ανοησία και εγώ πιστεύω ότι ήταν όλα αυτά, θα έπρεπε να καλέσετε το FBI αμέσως» σημείωσε ο αμφιλεγόμενος πρώην υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού του Λευκού Οίκου.Μπάνον Breitbart News

Η έρευνα της ομάδας του εισαγγελέα Μιούλερ επικεντρώνεται στην κατηγορία της «νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες» ήταν η εκτίμηση που διατύπωσε ο Μπάνον.

«Ο δρόμος προς τον Τραμπ περνά απευθείας από τον Πολ Μάναφορτ, τον Ντον Τζ. και τον Τζάρεντ Κούσνερ» υπογράμμισε.

Τέσσερα στελέχη της εκστρατείας του Τραμπ διώκονται σε αυτήν την υπόθεση, μεταξύ αυτών ο Πολ Μάναφορτ, ένας δικηγόρος που παρέμεινε στο πόστο του για μόλις λίγους μήνες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν καταγγέλλει τις απειλές του Τραμπ για «οικονομικό πόλεμο» σε επιστολή του στον ΟΗΕ – «Θέλουν να πλήξουν τον άμαχο πληθυσμό»
Ο Αραγτσί κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και κράτη μέλη του να καταδικάσουν και να απορρίψουν «τα μονομερή μέτρα εξαναγκασμού και τις δευτερογενείς κυρώσεις»
ιραν
Νέα επίθεση σε δεξαμενόπλοιο στα Στενά του Ορμούζ: Χτυπήθηκε από «άγνωστο βλήμα», ξέσπασε πυρκαγιά
Τα πλοία που διασχίζουν το στενό μπαίνουν συχνά στο στόχαστρο πληγμάτων αφότου ξέσπασε την 28η Φεβρουαρίου ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή με την αμερικανοϊσραηλινή επίθεση εναντίον του Ιράν
Στενά του Ορμούζ
Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Στην περιοχή μας η Ιστορία ξαναγράφεται – Σπάσαμε τη σκουριασμένη κλειδαριά του Βυζαντίου
«Ό,τι κι αν συμβεί, δεν θα γυρίσουμε πίσω, θα πάμε μέχρι το τέλος» διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας σε ομιλία του για την 955η επέτειο της Μάχης του Μαντζικέρτ κατά των Βυζαντινών
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
10