Κόσμος

“Ξεκληρίστηκε” σε μια λίμνη ποδοσφαιρική ομάδα στην Ουγκάντα

Περίπου 30 άνθρωποι, παίκτες μιας μικρής, τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας καθώς και υποστηρικτές τους, έχασαν τη ζωή του την Κυριακή όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στη λίμνη Αλβέρτου, στη δυτική Ουγκάντα, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τις αστυνομικές αρχές της χώρας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Γινόταν μια γιορτή πάνω στο πλοιάριο, οι επιβάτες χόρευαν και κάποιοι ήταν μεθυσμένοι. Ήταν υπερφορτωμένο, με 45 ανθρώπους. Όλοι τους ήταν μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας και ντόπιοι οπαδοί τους” εξήγησε ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας, Τζον Ρουταγκίρα.

Η τραγωδία συνέβη όταν οι παίκτες και οι φίλοι τους συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί στη μία πλευρά του σκάφους, το οποίο αναποδογύρισε. “Βυθίστηκε και περίπου 30 άνθρωποι πνίγηκαν”, πρόσθεσε ο Ρουταγκίρα, διευκρινίζοντας ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές.

Οι 15 από τους επιβάτες διασώθηκαν από αστυνομικούς και ψαράδες. Τα θύματα προέρχονταν από το χωριό Καουεϊμπάντα, στην επαρχία της Μπουλιίσα. Η ομάδα επρόκειτο να δώσει έναν φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα στη γειτονική επαρχία Χόιμα κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Αυτή είναι η δεύτερη ναυτική τραγωδία που σημειώνεται μέσα σε λίγες ημέρες στις λίμνες της Ουγκάντας. Την περασμένη Παρασκευή περίπου 20 άνθρωποι πνίγηκαν σχεδόν με τον ίδιο τρόπο στη Λίμνη Βικτόρια ενώ επέστρεφαν από το νησί Μπουκάσα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στη μολυσμένη θάλασσα η λύτρωση από τη ζέστη στη Γάζα - Οι εκτοπισμένοι δροσίζονται και πλένουν τα ρούχα τους, «φούρνος» οι σκηνές
Έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, σχεδόν ολόκληρος ο πληθυσμός της Γάζας έχει εκτοπιστεί - Χιλιάδες οικογένειες ζουν πλέον σε πρόχειρους καταυλισμούς, σκηνές ή κατεστραμμένα κτίρια
Κόσμος κάνει μπάνιο στη Γάζα
Μαρί Φρανς βαν Χέιλ: Ποια είναι η σύζυγος του Άντι Μπέρναμ – Από το «Ραντεβού στα Τυφλά» στην Ντάουνινγκ Στριτ
Ο πρώην δήμαρχος του Μάντσεστερ και νικητής της πρόσφατης αναπληρωματικής εκλογής στο Μάκερφιλντ Άντι Μπέρναμ, θεωρείται το απόλυτο φαβορί στη μετά - Στάρμερ εποχή
Μαρί-Φρανς βαν Χέιλ: Η σύζυγος του Άντι Μπέρναμ
Ο αμερικανικός λογαριασμός της Μελόνι: Γιατί η ρήξη με τον Τραμπ μπορεί να εξασφαλίσει την επανεκλογή της το 2027
Τραμπ και Μελόνι δεν είναι φίλοι όπως παλιά - Η ένταση κορυφώθηκε όταν ο Τραμπ υποστήριξε ότι τον «ικέτευσε» για μια φωτογραφία σε πρόσφατη συνάντηση της G7
Τζόρτζια Μελόνι
Ντόναλντ Τραμπ: «Το Ιράν έχει συμφωνήσει για τις επιθεωρήσεις στα πυρηνικά του, 19 εκατ. βαρέλια διέσχισαν χθες τα Στενά του Ορμούζ»
«Με βάση αυτό και άλλες σημαντικές παραχωρήσεις που κάνει το Ιράν, συμφώνησα να επιτρέψω τα Στενά του Ορμούζ να παραμείνουν ανοιχτά, χωρίς περαιτέρω ναυτικό αποκλεισμό», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος
τραμπ
Η συγκλονιστική μαρτυρία Αμερικανού πιλότου F-15 για την επίθεση που δέχτηκε από Ιρανικά drone: Κινούνταν σε σχηματισμό «μέδουσας»
Ο πιλότος διασώθηκε ώρες μετά την εκτίναξή του από το αεροσκάφος, ενώ ο αξιωματικός συστημάτων όπλων διέφυγε την αιχμαλωσία από τους Ιρανούς στα βουνά
f15