Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ξέμεινε από… νίντζα η πόλη Ίγκα της Ιαπωνίας

Ξέμεινε από… νίντζα η πόλη Ίγκα της Ιαπωνίας
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EPA

Μια μικρή πόλη της Ιαπωνίας, 450 χιλιόμετρα από το Τόκιο, διεκδικεί την πατρότητα των νίντζα, όμως τα τελευταία χρόνια λόγω της δημογραφικής κρίσης το …επάγγελμα αυτό παρουσιάζει κρίση και οδηγείται σε έλλειψη!

Οι νίντζα ή αλλιώς Σινόμπι εμφανίστηκαν στην Ιαπωνία τον 15ο αιώνα και αποτελούσαν ένα είδος μισθοφόρων, οι οποίοι ειδικεύονταν στην κατασκοπεία και στην διείσδυση στις τάξεις του εκάστοτε εχθρού. Παραμένουν πάντως παρόντες μέσω των βιντεοπαιχνιδιών και των ιαπωνικών μάνγκα.

Η πόλη Ίγκα σαν γενέτειρα των νίντζα, φιλοξενεί κάθε χρόνο φεστιβάλ  και προσελκύει περί τους 30.000 επισκέπτες, που αποτελούν σημαντική βοήθεια στην τοπική οικονομία.

Εξαιτίας όμως του δημογραφικού προβλήματος παρατηρείται έλλειψη νίντζα ή υποψηφίων για να περάσουν από εκπαίδευση, ώστε να διεξαχθεί το ετήσιο φεστιβάλ.

Ο δήμαρχος της πόλης, Σακάε Οκαμότο, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει επισκέπτες, αποφάσισε να μετατρέψει το κτίριο που στεγάζεται το δημαρχείο σε μουσείο νίντζα, όμως και εκεί αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς ενώ έχει εγκριθεί το κονδύλι για την μετατροπή, δεν υπάρχουν εργάτες να πάνε να δουλέψουν!

Βλέπετε η Ιαπωνία έχει μόλις 2,5% ανεργία και η ιδέα να πάει κάποιος να δουλέψει σε μια μικρή επαρχιακή πόλη δεν είναι και τόσο ελκυστική…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις