Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ξεπέρασαν τα 7 εκατ. τα κρούσματα σε Λατινική Αμερική και Καραϊβική – Θρήνος στη Βραζιλία

Ξεπέρασαν τα 7 εκατ. τα κρούσματα σε Λατινική Αμερική και Καραϊβική – Θρήνος στη Βραζιλία

Με τη Βραζιλία να καταγράφει περισσότερα από 44.000 κρούσματα κορονοϊού σε μια μέρα, στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική «έσπασε» πλέον το φράγμα των 7 εκατομμυρίων κρουσμάτων.

Το τελευταίο 24ωρο, η Βραζιλία κατέγραψε 984 θανάτους και 44.235 νέα κρούσματα. Συνολικά στη χώρα η πανδημία έχει προκαλέσει το θάνατο 118.649 ανθρώπων και τα κρούσματα είναι 3.761.391.

Η Βραζιλία είναι η χώρα της Λατινικής Αμερικής η οποία υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στον πλανήτη από την πανδημία του κορονοϊού, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Click4more Ο κορονοϊός δεν… χαμπαριάζει: Νέο τραγικό ορόσημο για τις ΗΠΑ

Εξαιτίας και της εξάπλωσης της πανδημίας στη Βραζιλία, η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική έγιναν μετά τον τελευταίο απολογισμό, η περιφέρεια που καταγράφει τις περισσότερες μολύνσεις στον πλανήτη, αν και ορισμένες χώρες διαπιστώνουν επιβράδυνση του ρυθμού της εξάπλωσης της πανδημίας.

Ο ημερήσιος μέσος όρος επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 (κορονοϊός) μειώθηκε στα περίπου 77.800 την περασμένη εβδομάδα, έναντι σχεδόν 85.000 την προηγούμενη, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters, η οποία βασίζεται στις ανακοινώσεις των κυβερνήσεων της περιοχής.

Μεγαλώνει η λίστα του θανάτου και στο Μεξικό

Ακόμη 518 ασθενείς πέθαναν το προηγούμενο 24ωρο, ενώ εντοπίστηκαν 6.026 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στο Μεξικό. Ο απολογισμός της πανδημίας έχει φθάσει τους 62.594 νεκρούς και τα κρούσματα τα 579.914.

Το Μεξικό είναι η χώρα που θρηνεί τον τρίτο υψηλότερο αριθμό νεκρών εξαιτίας της πανδημίας στην υφήλιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις