Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ξεπέρασαν τους 400 οι νεκροί από τον Έμπολα στο Κονγκό

Ξεπέρασαν τους 400 οι νεκροί από τον Έμπολα στο Κονγκό
Φωτογραφία Reuters

“Έσπασε” το φράγμα των 400 θανάτων στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό κατά τη 10η επιδημία του αιμορραγικού πυρετού που προκαλεί ο ιός Έμπολα. Δυο επαρχίες της χώρας, στα ανατολικά και τα βόρεια, πλήττονται περισσότερο από την επιδημία.

«Από την έναρξη της επιδημίας, το άθροισμα των κρουσμάτων ανέρχεται σε 658, εκ των οποίων 609 είναι επιβεβαιωμένα και 49 πιθανά. Συνολικά, καταγράφηκαν 402 θάνατοι στις επαρχίες Βόρειο Κίβου και Ιτούρι», ανέφερε το υπουργείο Υγείας του Κονγκό.

Έχουν καταγραφεί επίσης οι περιπτώσεις «237 προσώπων που ιάθηκαν», ενώ «200 ύποπτα κρούσματα ερευνώνται».

Το υπουργείο Υγείας σημείωσε την «θετική εξέλιξη» όσον αφορά την επιδημία «στην Μπένι», όπου δεν καταγράφηκε τελευταία κανένα νέο κρούσμα.

Η περιοχή αποτελεί θέατρο μαχών και σφαγών αμάχων που αποδόθηκαν στην οργάνωση μουσουλμάνων ανταρτών Συνασπισμός Δημοκρατικών Δυνάμεων (Allied Democratic Forces) της Ουγκάντας.

«Από την έναρξη των εμβολιασμών, την 8η Αυγούστου 2018, έχουν εμβολιαστεί 60.460 πρόσωπα, εκ των οποίων 19.952» στην Μπένι, κατά τις υγειονομικές αρχές της αφρικανικής χώρας.

Η ΛΔ Κονγκό αντιμετωπίζει τη δέκατη επιδημία της ασθένειας που προκαλεί ο ιός Έμπολα, ο οποίος έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του σε αυτή στη χώρα (όταν ακόμη ονομαζόταν Ζαΐρ) τον Αύγουστο του 1976, στην επαρχία του Ισημερινού (βορειοδυτικά).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις