Κόσμος

Ξεπέρασαν τους 630 οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας – Οργισμένο μήνυμα του παλαιστίνιου προέδρου

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας παρά την έκκληση του γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν προς τις δύο πλευρές για κατάπαυση του πυρός.

Από τις 8 Ιουλίου τουλάχιστον 636 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 31 Ισραηλινοί. Περίπου 3.700 άνθρωποι είναι τραυματίες ενώ 100.000 εκτοπισμένοι έχουν βρει καταφύγιο σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ.

Ολόκληρες συνοικίες της Γάζας είναι κατεστραμμένες. Πτώματα ανθρώπων που σκοτώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες εξακολουθούν να ανακαλύπτονται μέσα στα ερείπια.

Οργισμένο μήνυμα Αμπάς

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς σε τηλεοπτική του ομιλία ο υποσχέθηκε πως “θα διωχθούν όλοι αυτοί που διαπράττουν εγκλήματα εναντίον του λαού μας, όσος χρόνος κι αν χρειασθεί”. Οι ισραηλινές δυνάμεις “παραβίασαν όλους τους διεθνείς νόμους και την ανθρώπινη ηθική” στη Γάζα, τόνισε ο Αμπάς. “Είμαστε γεμάτοι οργή και δεν θα ξεχάσουμε ούτε θα συγχωρήσουμε ποτέ”, πρόσθεσε ο παλαιστίνιος πρόεδρος κατά την έναρξη μιας έκτακτης συνεδρίασης της παλαιστινιακής ηγεσίας στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. “Ο λαός μας δεν θα γονατίσει μπροστά σε κανέναν εκτός από τον Θεό. Κανένας σ’ αυτό τον κόσμο δεν θα ζήσει με ειρήνη και σταθερότητα όσο τα παιδιά της Ιερουσαλήμ, της Γάζας και της Δυτικής Όχθης και όλα τα παιδιά των Παλαιστινίων παντού δεν έχουν ειρήνη και σταθερότητα”.


Η παλαιστινιακή ηγεσία που συνεδρίασε στη διάρκεια της νύκτας στη Ραμάλα ζήτησε να πραγματοποιηθούν “λαϊκές διαδηλώσεις αλληλεγγύης προς τη Γάζα και την Αντίσταση”.

Διαβάστε

Αγνοεί την απαγόρευση ο Μπλούμπεργκ και πετάει για Τελ Αβίβ

Ματαιώθηκε η πτήση της Aegean Airlines από Τελ Αβίβ για Αθήνα

Γάζα: “Φέρτε τον πατέρα μου!” – Η συγκλονιστική ιστορία της ΦΩΤΟ

Νεκρός 32χρονος Παλαιστίνιος – Τον πυροβόλησαν στο στήθος επειδή έριχνε πέτρες

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι προκλητικές αναρτήσεις του αδερφού του Πάπα Λέοντα - Κατακεραύνωνε Δημοκρατικούς και woke ατζέντα
Ο Λούις, είναι οπαδός του Τραμπ και έχει κάνει πολλές αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του απέναντι στη woke ατζέντα και τους Δημοκρατικούς
Ο αδερφός του νέου Ποντίφικα, Λούις Πρεβόστ και ο Πάπας Λέων 1