Κόσμος

Ξεπέρασε τα 50.000 κρούσματα κορονοϊού η Τσεχία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το φράγμα των 50.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας έσπασε σήμερα η Τσεχία.

Ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπαμπίς απεύθυνε έκκληση στους πολίτες στην Τσεχία να τηρούν τα μέτρα περιορισμού και τις εντολές για χρήση μάσκας.

Με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας, από τις συνολικά 50.071 περιπτώσεις μόλυνσης 25.336 ασθενείς ανάρρωσαν και 521 υπέκυψαν από τη νόσο.

Μεσούσης αυτής της υγειονομικής κατάστασης, ο Τσέχος πρωθυπουργός τόνισε σήμερα το βράδυ ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να διακόψει τη λειτουργία της οικονομίας.

«Δεν θέλουμε να κλείσουμε την οικονομία και να θέσουμε σε κίνδυνο θέσεις εργασίας. Θέλουμε να τα καταφέρουμε με μέτρα που επηρεάζουν τη ζωή μας όσο το δυνατόν λιγότερο», δήλωσε ο Μπαμπίς τηλεοπτικό του μήνυμα που μεταδόθηκε στα μεγαλύτερα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα στην Τσεχία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Άκυρες οι NAVTEX, δεν έχουμε δώσει ακόμη άδεια»
Η Άγκυρα επικαλείται τα όρια που έχει γνωστοποιήσει στα Ηνωμένα Έθνη από τις 18 Μαρτίου 2020 - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Σαφές το διεθνές δίκαιο της θάλασσας
Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου το γαλλικό πλοίο ABEILLE MARENGO, ενόψει των υποθαλάσσιων ερευνών για το έργο Great Sea Interconnector. Tο γαλλικό πλοίο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τις προπαρασκευαστικές εργασίες που συνδέονται με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ 156