Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ξέπερασε τον SARS ο κοροναϊός! Στους 811 οι νεκροί

Ξέπερασε τον SARS ο κοροναϊός! Στους 811 οι νεκροί
Φωτογραφία Reuters

Ο κοροναϊός έχει προκαλέσει το θάνατο 811 ανθρώπων στην Κίνα μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ξεπερνώντας έτσι τον αριθμό των νεκρών που καταγράφηκαν παγκοσμίως από τον SARS την περίοδο 2002 – 2003, με βάση τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι κινεζικές αρχές.

Ακόμη 81 ασθενείς υπέκυψαν χθες από τον κοροναϊό στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας, ενώ καταγράφηκαν 2.147 νέα κρούσματα.

Η επιδημία του Σοβαρού Οξέως Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS) είχε προκαλέσει το θάνατο σε 774 ανθρώπους παγκοσμίως.

Με προστατευτικές μάσκες στη Σαγκάη

Στη Σαγκάη, όλοι οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να φορούν προστατευτικές μάσκες προσώπου, αλλά και να συνεργάζονται με τα κέντρα ελέγχου της θερμοκρασίας του σώματος, σύμφωνα με σημερινή οδηγία που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Η οδηγία αυτή προβλέπει ότι οι κάτοικοι πρέπει να φορούν μάσκες προσώπου και να δέχονται έλεγχο της θερμοκρασίας του σώματος τους, όταν εισέρχονται σε δημόσια κτίρια.

Μεταξύ αυτών, τα αεροδρόμια, οι σιδηροδρομικοί σταθμοί, οι σταθμοί του μετρό και των λεωφορείων, τα νοσοκομεία, τα εμπορικά κέντρα, αλλά και οι υπεραγορές.

Κλειστά τα σχολεία στη Χεμπέι

Η βόρεια κινεζική επαρχία Χεμπέι θα κρατήσει τα σχολεία της κλειστά έως τουλάχιστον την 1η Μαρτίου για να ελέγξει την επιδημία του κοροναϊού, γράφει σήμερα η εφημερίδα Λαϊκή Ημερησία, όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος, επικαλούμενη την τοπική υπηρεσία εκπαίδευσης.

Η επαρχία Χεμπέι, κοντά στην πρωτεύουσα Πεκίνο, είναι μια από τις επαρχίες και τους δήμους που παρατείνουν τη διακοπή των σχολικών μαθημάτων έως το τέλος του μήνα, μαζί με άλλες όπως η Σαντόνγκ, Τζιανγκσού και Σαγκάη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις