Κόσμος

Ξεπούλησαν τα βιβλία της νομπελίστριας Ανί Ερνό – Αποθεώθηκε σε εκδήλωση στο Παρίσι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα χάρισε το κοινό που στεκόταν όρθιο, στη συγγραφέα Ανί Ερνό (Annie Ernaux) σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμή της. Αναμεσά τους ήταν οι συγγραφείς Γκαρθ Γκρίνγουελ και Ρέιτσελ Κούσνερ, ενώ οι κρατήσεις για την εκδήλωση είχαν εξαντληθεί πολύ πριν ανακοινωθεί το Νόμπελ.

Αν επιθυμείτε κι εσείς να διαβάσετε κάποιο από τα βιβλία της Ανί Ερνό, αυτό είναι πλέον αρκετά δύσκολο. Λίγες ημέρες μετά το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας η συγγραφέας έχει αποκτήσει νέους θαυμαστές και πολλά από τα βιβλία της έχουν εξαντληθεί τόσο από τα ράφια των βιβλιοπωλείων όσο και από τις online πλατφόρμες.

«Η συγγραφή είναι το μόνο μέσο, για να φτάσω σε αυτό που ονομάζω αλήθεια», είπε η Ερνό. «Είναι ένας τρόπος να γίνουν τα πράγματα ξεκάθαρα, δεν είναι τόσο εύκολος τρόπος».

Παιδί μιας φτωχής οικογένειας που διατηρούσε παντοπωλείο στη Νορμανδία, η Ερνό τιμήθηκε για το «θάρρος και την κλινική οξύνοια της».

French novelist Annie Ernaux attends a news conference after being announced as the winner of the 2022 Nobel Prize in Literature, in Cergy-Pontoise, France October 6, 2022. REUTERS

French novelist Annie Ernaux attends a news conference after being announced as the winner of the 2022 Nobel Prize in Literature, in Cergy-Pontoise, France October 6, 2022. REUTERS

 

annie ernaux nobel

Στόχος της δεν ήταν ποτέ να γράψει ένα «όμορφο βιβλίο» ή να γίνει μέρος του λογοτεχνικού κόσμου που τώρα την εξυμνεί, αλλά να διατυπώνει τις σκέψεις και τις εμπειρίες της και στη συνέχεια να τις παρουσιάζει στο κόσμο, όπως δήλωσε η ίδια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λέκκας για διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα: «Η ενέργεια που απελευθερώθηκε ήταν ίση με 2 εκατομμύρια τόνους δυναμίτιδας ή 180 ατομικές βόμβες Χιροσίμα»
«Οι δύο αυτοί τεράστιοι σεισμοί συμπλήρωσαν ο ένας τον άλλον, ως προς την καταστροφή των κτιρίων» είπε ακόμη ο καθηγητής
Βενεζουέλα, καταστροφές μετά τους σεισμούς 7
Καύσωνας σοκ στην Ευρώπη: Βρετανοί για ώρες στην ουρά για ένα κλιματιστικό – Αδιανόητες θερμοκρασίες και νεκροί σε Γαλλία, Ισπανία
Στη Γαλλία, η νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη ήταν η πιο ζεστή που έχει καταγραφεί ποτέ, με 3.500 σχολεία να παραμένουν κλειστά - Η Βρετανία κατέρριψε το ρεκόρ ζέστης για τον Ιούνιο με 35,7 βαθμούς Κελσίου, ενώ η Αυστρία και η Δανία βρίσκονται σε συναγερμό για καύσωνα - Ρεκόρ ζέστης και στο Βέλγιο
Βρετανία καύσωνας
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες