Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ξεπούλησαν τα βιβλία της νομπελίστριας Ανί Ερνό – Αποθεώθηκε σε εκδήλωση στο Παρίσι

Ξεπούλησαν τα βιβλία της νομπελίστριας Ανί Ερνό – Αποθεώθηκε σε εκδήλωση στο Παρίσι
REUTERS

Ένα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα χάρισε το κοινό που στεκόταν όρθιο, στη συγγραφέα Ανί Ερνό (Annie Ernaux) σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμή της. Αναμεσά τους ήταν οι συγγραφείς Γκαρθ Γκρίνγουελ και Ρέιτσελ Κούσνερ, ενώ οι κρατήσεις για την εκδήλωση είχαν εξαντληθεί πολύ πριν ανακοινωθεί το Νόμπελ.

Αν επιθυμείτε κι εσείς να διαβάσετε κάποιο από τα βιβλία της Ανί Ερνό, αυτό είναι πλέον αρκετά δύσκολο. Λίγες ημέρες μετά το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας η συγγραφέας έχει αποκτήσει νέους θαυμαστές και πολλά από τα βιβλία της έχουν εξαντληθεί τόσο από τα ράφια των βιβλιοπωλείων όσο και από τις online πλατφόρμες.

«Η συγγραφή είναι το μόνο μέσο, για να φτάσω σε αυτό που ονομάζω αλήθεια», είπε η Ερνό. «Είναι ένας τρόπος να γίνουν τα πράγματα ξεκάθαρα, δεν είναι τόσο εύκολος τρόπος».

Παιδί μιας φτωχής οικογένειας που διατηρούσε παντοπωλείο στη Νορμανδία, η Ερνό τιμήθηκε για το «θάρρος και την κλινική οξύνοια της».

 

Στόχος της δεν ήταν ποτέ να γράψει ένα «όμορφο βιβλίο» ή να γίνει μέρος του λογοτεχνικού κόσμου που τώρα την εξυμνεί, αλλά να διατυπώνει τις σκέψεις και τις εμπειρίες της και στη συνέχεια να τις παρουσιάζει στο κόσμο, όπως δήλωσε η ίδια.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις