Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Ξεσπά η χήρα του Ναβάλνι: «Ο Πούτιν τον βασανίζει ακόμη και μετά θάνατον»

Ξεσπά η χήρα του Ναβάλνι: «Ο Πούτιν τον βασανίζει ακόμη και μετά θάνατον»
Φωτογραφία: Reuters

Σε βίντεο της η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι, Γιούλια, δηλώνει ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα λογοδοτήσει στον Θεό για τις αποτρόπαιες πράξεις του, ενώ αποκάλεσε «ψεύτικη» την πίστη του.

Η χήρα του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, επιτέθηκε στον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν με ένα νέο βίντεο που κυκλοφόρησε σήμερα (24.02.2024), επικρίνοντας τις ρωσικές αρχές για την αποτυχία τους να δώσουν τη σορό του Ναβάλνι στην οικογένειά του εννέα ολόκληρες ημέρες, μετά τον θάνατό του. Είπε ακόμη ότι η άρνηση του «δαιμονικού» Πούτιν να παραδώσει τη σορό του Ναβάλνι είναι «σατανισμός» και τον βασανίζει ακόμη και μετά θάνατον.

«Τι σκοπεύεις να κάνεις με το σώμα του; Μέχρι πού θα φτάσεις για να κοροϊδέψεις τον άνθρωπο που σκότωσες;» είπε η Γιούλια. Είπε ακόμη ότι ο Πούτιν σκοτώνει ανθρώπους με «ρουκέτες ευλογημένες από την εκκλησία».

Ολοκληρώνοντας το βίντεο της είπε: «Δώστε μας πίσω το σώμα του συζύγου μου. Θέλουμε να κάνουμε μια κηδεία και να τον θάψουμε με ανθρώπινο τρόπο, στο έδαφος, όπως συνηθίζεται στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό».

Στις 23 Φεβρουαρίου, Ρώσοι ανακριτές είπαν ότι, εάν η μητέρα του Ναβάλνι δεν συμφωνούσε σε μια μυστική κηδεία εντός τριών ωρών, θα τον έθαβαν στη φυλακή χωρίς τη συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την ομάδα του Ναβάλνι.

Το πιστοποιητικό θανάτου του Ναβάλνι ανέφερε «φυσικά αίτια», σύμφωνα με την ομάδα του. Ωστόσο, η σύζυγός του πιστεύει ότι δηλητηριάστηκε με novichok, τον ίδιο νευρικό παράγοντα που χρησιμοποιήθηκε σε μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του από το καθεστώς της Ρωσίας το 2020.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις