Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Ξέσπασε η Μέριλ Στριπ! «Δεν θέλω να ακούω για την δική μου σιωπή! Να μιλήσει η Μελάνια Τραμπ!»

Ξέσπασε η Μέριλ Στριπ! «Δεν θέλω να ακούω για την δική μου σιωπή! Να μιλήσει η Μελάνια Τραμπ!»

Για όλα μίλησε με τον δικό της τρόπο και με διάθεση για συγχώρεση η Μέριλ Στριπ όσον αφορά στον σάλο και τις αποκαλύψεις για την σεξουαλική παρενόχληση στο Χόλιγουντ.

Η πασίγνωστη ηθοποιός, μίλησε για τις δικές της εμπειρίες και απέδωσε στην χρήση ναρκωτικών τις… παρεκκλίνουσες συμπεριφορές. Επίσης, μίλησε και για το περίφημο χαστούκι από τον Ντάστιν Χόφμαν στο Κράμερ εναντίον Κράμερ.

Η Στριπ, μίλησε στους Τάιμς της Νέας Υόρκης. Η δημοσιογράφος Κάρα Μπάκλεϊ, φυσικά την ρώτησε για το θέμα ως εξής: «Θέλω να στρέψω την κουβέντα στα νέα αυτών των ημερών, τη σεξουαλική παρενόχληση. Ένα από όσα μου έκαναν εντύπωση όταν βγήκαν στο φως οι κατηγορίες κατά του Χάρβεϊ Γουάινστιν είναι ότι ο κόσμος έλεγε “Τι θα πει η Μέριλ;” Σας περιμένουν».

«Δεν θέλω ν’ ακούω για τη δική μου σιωπή. Θέλω ν’ ακούω για τη σιωπή της Μελάνια Τραμπ. Θέλω να ακούσω τι έχει εκείνη να πει. Έχει πολλά να πει, που αξίζει να ειπωθούν. Το ίδιο και η Ιβάνκα. Θέλω να μιλήσει, τώρα».

Όταν η δημοσιογράφος τη ρώτησε για τις δικές της εμπειρίες και το πώς τις διαχειρίστηκε, η Μέριλ είπε ότι έζησε «καταστάσεις, κυρίως όταν ήμουν νέα κι όμορφη. Σήμερα, κανείς δεν έρχεται σε μένα. Άρα, δεν θα μπορούσα να έχω τέτοιες εμπειρίες, πρόσφατα. Αλλά τότε, όταν ο καθένας έπαιρνε κόκα, υπήρχε μπόλικη συμπεριφορά που ήταν ασυγχώρητη. Τώρα, όμως, που ο κόσμος είναι πιο μεγάλος σε ηλικία και πιο καθαρός από τα ναρκωτικά, πρέπει να υπάρχει συγχώρηση, έτσι το αισθάνομαι».

 Δεν θέλω να καταστρέψω ζωές

Κι όταν η δημοσιογράφος επέμεινε ζητώντας της να γίνει πιο συγκεκριμένη, η ηθοποιός της το ξέκοψε. Κομψά: «Όχι, όχι, δεν θέλω. Στ’ αλήθεια τις έφαγα, αλλά δεν θέλω να καταστρέψω τη ζωή κανενός στην ωριμότητά του. Απλά δεν θέλω. Μου φαίνεται ότι αν είναι να πάει μπροστά ο κόσμος, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να συνεργαστούμε, και ξέρω ότι για τους άντρες είναι καλύτερα αν μας σέβονται βαθιά ως ίσες με αυτούς».

Για τον Χάρβει Γουάινστιν και το χαστούκι από τον Ντάστον Χόφμαν

«Ποτέ δεν μου ζήτησε να πάμε σε ξενοδοχείο. Δεν ξέρω πώς ζούσε τη ζωή του χωρίς να ξέρουν άλλοι τις προσωπικές στιγμές». Και για το περίφημο χαστούκι που έφαγε από τον Ντάστιν Χόφμαν εξήγησε ότι ήταν «όταν κάναμε το “Κράμερ εναντίον Κράμερ”. Είναι πολύπλοκο αυτό, γιατί είσαι ηθοποιός, είσαι στο γύρισμα μιας σκηνής, πρέπει να αισθάνεσαι ελεύθερος. Είμαι σίγουρη ότι, άθελά μου, έχω πονέσει κόσμο σε σκηνές σωματικής επαφής. Σ’ αυτό, υπάρχει ένα περιθώριο για συγχώρεση. Αλλά αυτή ήταν η πρώτη μου ταινία, ήταν η πρώτη μου σκηνή στην πρώτη μου ταινία, και με χαστούκισε. Το βλέπετε στην ταινία. Υπερέβη τα όρια. Νομίζω, όμως, ότι αυτά διορθώνονται σήμερα. Και δεν γίνονται αυτό που λέμε “πολιτικά, ορθά”. Διορθώνονται. Και θα διορθωθούν γιατί ο κόσμος δεν τα ανέχεται πια».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις