Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ξέσπασμα Ερντογάν κατά της Δύσης για το Κοράνι: Θα σας διαλύσουμε!

Ερντογάν
Φωτογραφία αρχείου Reuters

“Πυρά” κατά της Γαλλίας – και κατ’ επέκταση της Δύσης- εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την πρόταση 300 προσωπικοτήτων να ακυρωθούν αποσπάσματα του Κορανίου.

Μιλώντας στους βουλευτές του ΑΚΡ τόνισε μεταξύ άλλων πως «προφανώς δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικά με το Κοράνι».

“Αναρωτιέμαι αν διαβάζουν ακόμα και το δικό τους ιερό βιβλίο, την Βίβλο ή την Τόρα (ιερό βιβλίο Εβραίων) ή το Ζαμπούρ (Ισλαμ). Αν τα είχαν διαβάσει, θα ήθελαν χωρίς αμφιβολία να απαγορεύσουν την Καινή Διαθήκη. Αλλά δεν ασχολούνται με αυτά”, πρόσθεσε υπονοώντας ότι περιέχει αντισημιτικά αποσπάσματα.

“Ε, Δύση! Συνεχίζετε να επιτίθεστε στο ιερό μας βιβλίο. Να ξέρετε ότι δεν θα κάνουμε το ίδιο, αλλά θα σας διαλύσουμε”, κατέληξε.

“Εκτός γραμμής”

Το Διευθυντήριο Θρησκευτικών Θεμάτων της Τουρκίας χαρακτήρισε την γαλλική πρόταση ως «εκτός γραμμής».

Εξέδωσε μια ανακοίνωση, για την γαλλική πρόταση που πήρε την μορφή μανιφέστου που υπέγραψαν 300 γάλλοι συγγραγείς και πολιτικοί, με την οποία τους χαρακτηρίζει ως «την δυτική έκδοση των τζιχαντιστών» και τονίζει πως διαστρέβλωσαν το Ισλάμ.

Προσθέτει επίσης πως ορισμένες ομάδες στη Γαλλία ξεκίνησαν μια βρώμικη εκστρατεία κατά του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων.

«Είναι ασεβές για την ομάδα που υιοθετεί αυτή την κατανόηση, να προτείνει την αφαίρεση ορισμένων στίχων από το Κοράνι με μια συμπεριφορά που είναι εκτός γραμμής» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Σύμφωνα με το Κοράνι όποια και αν είναι η πίστη του/της, η ανθρώπινη ζωή έχει αξία, άθικτη και η αδικαιολόγητη ανθρωποκτονία είναι σαν φόνος όλων των ανθρώπων και η επιβίωση ενός ανθρώπου είναι σαν την διατήρηση όλης της ανθρωπότητας ζωντανής».

Το μανιφέστο

Στο μανιφέστο που δημοσιεύθηκε στις 22 Απριλίου από την εφημερίδα “Le Parisien”, 300 υπογράφοντες, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και τρεις πρώην πρωθυπουργοί, καταγγέλλουν έναν «νέο αντισημιτισμό» στη Γαλλία που χαρακτηρίζεται, σύμφωνα μ’ αυτούς, από την «ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση».

Ζητούν κυρίως «οι στίχοι του Κορανίου που καλούν για τον φόνο και την τιμωρία των εβραίων, των χριστιανών και των απίστων να χαρακτηριστούν άκυροι από τις θεολογικές αρχές (…)».

Το κείμενο αυτό, το οποίο φέρει επίσης τις υπογραφές καλλιτεχνών, διανουμένων και θρησκευτικών προσωπικοτήτων, προκάλεσε έντονη πολεμική στη Γαλλία και την αγανάκτηση πολλών μουσουλμάνων.

Επίθεση Μποζντάγ

Οι Τούρκοι ηγέτες, οι οποίοι διεξάγουν προεκλογική εκστρατεία ενόψει των πρόωρων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο μήνα, έχουν πολλαπλασιάσει τις τελευταίες ημέρες τις επιθέσεις εναντίον των προσωπικοτήτων που υπέγραψαν αυτό το μανιφέστο.

«Είναι οι ηλίθιοι, οι βάρβαροι (…) του 21ου αιώνα. Είναι η δυτική εκδοχή του Νταές (αραβικό ακρωνύμιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος)», έγραψε χθες στο Twitter ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ.

Πηγή: Yenisafak

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις