Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ξεβράζονται αντικείμενα των επιβατών της μοιραίας πτήσης MH370; [pics, vid]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ MARC RUSSO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ MARC RUSSO

Ένα καφέ παπούτσι που βρήκε η Sheryl Keen πιστεύεται ότι ανήκει σε επιβάτη της μοιραίας πτήσης MH370. Μοιάζει με αυτά που φορούσε νεαρή γυναίκα όπως καταγράφηκε στις κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο τον Μάρτιο του 2014.

Είναι ένα από τα 20 αντικείμενα που έχουν βρεθεί και πιστεύεται ότι προέρχονται από τη μοιραία πτήση. Η Sheryl Keen συνεργάζεται με τον ερευνητή Blaine Gibson για να βρουν στοιχεία που ίσως οδηγήσουν στην ανακάλυψη της μοιραίας πτήσης.

Από τα αντικείμενα που έχουν συγκεντρώσει ξεχωρίζει μια καφέ παντόφλα που μοιάζει με εκείνα που φορούσε επιβάτης που απαθανατίστηκε από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας λίγο πριν επιβιβαστεί στη μοιραία πτήση MH370. “Από που αλλού θα μπορούσε να είναι;” διερωτήθηκε η Sheryl Keen μιλώντας στην Dailymail. “Εξετάζουμε αντικείμενα που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση και βρέθηκαν όλα κατά μήκος της παραλίας Riake στη Μαδαγασκάρη Σε μια περιοχή που ένας ωκεανογράφος είπε ότι θα έπρεπε να ψάχνουμε για αντικείμενα”.

Η πρόεδρος του Air Crash Support Group Australia Sheryl Keen γνωρίζει από πρώτο χέρι πόσο καταστροφική μπορεί να είναι μια αεροπορική τραγωδία. Έχασε τον άντρα της σε αεροπορικό δυστύχημα το 2009 και ίδρυσε το ASGA σε μια προσπάθεια να υποστηρίζει οικογένειες που έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα σε αεροπορικές τραγωδίες.

Μετά την αεροπορική τραγωδία του 2014 ένωσε τις δυνάμεις της με τον ερευνητή Blaine Gibson. “Όταν εξαφανίστηκε η πτήση MH370 δημιουργήθηκαν πολλές ομάδες. Ξεκίνησα να μιλάω με τον Blaine Gibson και ήρθε στην Αυστραλία. Αρχίσαμε να ψάχνουμε για αντικείμενα από τη μοιραία πτήση. Ορισμένα τα παραδώσαμε στις αρχές της Μαδαγασκάρης με την ελπίδα ότι οι Μαλαισιανοί θα τα έπαιρναν αλλά δεν εμφανίστηκε κανείς”.

Από όλα τα αντικείμενα που έχουν συλλέξει, φαίνεται πως το παπούτσι ανήκει στη “Cinderella”, όπως την αποκαλεί. Μια επιβάτη της πτήσης που τα φορούσε με λευκές κάλτσες. “Είναι σαγιονάρες που τις φοράς συνήθως σε εσωτερικούς χώρους. Διαπραγματευόμαστε με το AFP για να τους παραδώσουμε τα αντικείμενα.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε