Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ξέχασε πώς λένε το… κόμμα της η Καρενμπάουερ! Τους αποκάλεσε Σοσιαλδημοκράτες και “πάγωσε” η αίθουσα

Ξέχασε πώς λένε το… κόμμα της η Καρενμπάουερ! Τους αποκάλεσε Σοσιαλδημοκράτες και “πάγωσε” η αίθουσα
photo Reuters

Απίστευτη γκάφα από τη νέα επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ που μπέρδεψε το όνομα του κόμματός της.

Η κ. Καρενμπάουερ σε μια συνάντηση για την μεταναστευτική πολιτική μπερδεύτηκε και καλωσόρισε τα μέλη του κόμματός της αποκαλώντας τους «Σοσιαλδημοκράτες».

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που δεν είμαστε εδώ απόψε μόνο ως Σοσιαλδημοκράτες, αλλά μαζί με τους φίλους μας από την CSU», είπε η κ. Καρενμπάουερ προκαλώντας αμήχανα γέλια από μέλη της CDU, περιλαμβανομένων υπουργών.

Αμέσως το διόρθωσε και προσπάθησε να εξηγήσει το γλωσσικό ολίσθημά της ως «κάτι που έχει να κάνει με το μεγάλο τραύμα που κατάφεραν οι Σοσιαλδημοκράτες στο κόμμα τους» σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις της αγοράς εργασίας που εισήγαγαν το 2005.

Η Bild το αποκάλεσε «ατύχημα που προκαλεί αμηχανία», ενώ το SPD συνέστησε στην Κραμπ-Καρενμπάουερ, που τα αρχικά της είναι AKK, να υιοθετήσει τον χαιρετισμό που χρησιμοποιούν οι Σοσιαλδημοκράτες μεταξύ τους.

«Αγαπητή @akk», έγραψε στο τουίτερ ο γενικός γραμματέας του SPD Λαρς Κινγκμπάιλ. «Ένα μικρό ‘τιπ ‘για το μέλλον: Λέμε ‘Αγαπητοί Σύντροφοι!’ Με αλληλέγγυους χαιρετισμούς».

Η συντηρητική συμμαχία CDU και CSU συνεργάστηκε με το SPD προκειμένου να ανανεώσουν τον «μεγάλο συνασπισμό» τους πέρυσι όταν οι συνομιλίες τους με δύο μικρότερα κόμματα για τον σχηματισμό συνασπισμού κατέρρευσαν.

Η εκλογή της Κραμπ-Καρενμπάουερ στην ηγεσία της CDU τη φέρνει σε θέση να γίνει η επόμενη καγκελάριος τη Γερμανίας και προσπαθεί να αφήσει το δικό της αποτύπωμα στο κόμμα. Η Μέρκελ έχει πει ότι δεν θα επιδιώξει την επανεκλογή της μετά τη λήξη της τρέχουσας κοινοβουλευτικής θητείας το 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις