Τετάρτη, 22 Μαΐ
28oC Αθήνα

Ξοδεύτηκε ο Πάπας! Έδωσε 200 ευρώ σε άστεγο

Ξοδεύτηκε ο Πάπας! Έδωσε 200 ευρώ σε άστεγο

Την ώρα που η πολυτέλεια του Βατικανού μπορεί να αφήσει άφωνο και τον πιο πλούσιο, την ώρα που κάποιοι ιερείς ζουν τόσο πολυτελώς που ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης θα ντρεπόταν, ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε ακόμη μια κίνηση εντυπωσιασμού.

Ο Αργεντίνος Πάπας έχει δείξει πως η επικοινωνία είναι το δυνατό του σημείο. Από την πρώτη μέρα που ο λευκός καπνός βγήκε από το κονκλάβιο κι εκείνος ανακηρύχθηκε νέος κάτοχος του παπικού θρόνου, ο Φραγκίσκος έχει πολλές φορές χρησιμοποιήσει τα ΜΜΕ υπέρ του.

Πρώτα τα τηλεφωνήματα στους πιστούς, τώρα μια επιταγή 200 ευρώ για έναν άστεγο στη Βενετία. Ο Πάπας την έστειλε σε ενορία της Γαληνοτάτης και ζήτησε να δοθεί σε άστεγο της πόλης. Δεν πήγε ο ίδιος, αλλά η πράξη του, ανακοινώθηκε.

Κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας, ο κληρικός είπε στον Αργεντινό άστεγο που έχει επιλέξει εδώ και χρόνια την ιταλική πόλη ως μόνιμο τόπο διαμονής του, να πλησιάσει στην Αγία Τράπεζα και τού παρέδωσε την επιταγή που είχε σταλεί απευθείας από τον Ποντίφικα.

«Ο πάπας συνεχίζει να μάς εκπλήσσει, να μάς δείχνει εμπράκτως ότι οι άνθρωποι, με τις πραγματικές τους ιστορίες και τις ανάγκες τους, πρέπει να είναι στο επίκεντρο της σκέψης και των πράξεών μας», δήλωσε ο πάτερ Ναντίνο Καποβίλλα.

«Πέρα από το συγκεκριμένο ποσό, η κίνηση του πάπα Φραγκίσκου μάς λέει ότι πρέπει να αφιερώνουμε την προσοχή μας στο κάθε άτομο ξεχωριστά, διότι ο άνθρωπος μετατρέπεται και σε μέτρο κρίσεως ενός ολόκληρου συστήματος», πρόσθεσε ο ιερέας της Βενετίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάνω από 10 εκατ. οι followers του Πάπα στο twitter!

Ο επίσκοπος της χλιδής και τα αμύθητα ποσά που ξόδευε!

Το όνομα του Πάπα Φραγκίσκου έγινε… της μόδας!

Έγραψαν λάθος το όνομα του Ιησού σε μετάλλιο για τον Πάπα

Ο Πάπας αφόρισε ιερέα που ήθελε χειροτονίες γυναικών και γάμους ομοφυλοφίλων

Ιερέας παιδεραστής καταδικάστηκε σε 50 χρόνια φυλακή – Θύμα του και βρέφος 2 ετών

Το σαραβαλάκι του Πάπα Φραγκίσκου! ΦΩΤΟ

Την πρώτη συνέντευξη Πάπα σε εφημερίδα δημοσίευσε σήμερα η Λα Ρεπούμπλικα

Αποκαλυπτικός ο Πάπας: Οι πόλεμοι γίνονται για να πωλούνται όπλα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε