Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Kurier: Οι πρόσφυγες στην Ελλάδα ζουν μεταξύ σκουπιδιών, αρουραίων και κατσαρίδων

ΟΗΕ - πρόσφυγες - μετανάστες

Στα επεισόδια που σημειώθηκαν πριν λίγες ημέρες με πρόσφυγες στα Διαβατά ασχολείται δημοσίευμα αυστριακής εφημερίδας σημειώνοντας πως περίπου 70.000 βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Το δημοσίευμα της Kurier αναφέρει πως… «Πάνω από 2.000 πρόσφυγες προσπάθησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο να περάσουν τα σύνορα Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας μετά από την κυκλοφορία ψευδών ειδήσεων ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά. Αποκρούστηκαν ωστόσο από αστυνομικές δυνάμεις», και φέρει τον τίτλο «70.000 πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα».

Οργανώσεις όπως η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ επιρρίπτουν στην ΕΕ ότι αδιαφορεί και δεν τους στηρίζει. Η υπηρεσία του ΟΗΕ επικρίνει και την προσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, τονίζοντας ότι δεν βοηθά εν τέλει ούτε τους μετανάστες στην Ελλάδα, ούτε εκείνους στην Τουρκία. Στα ελληνικά κέντρα υποδοχής μεταναστών «οι συνθήκες είναι άθλιες» με τους μετανάστες να «ζουν μεταξύ σκουπιδιών, αρουραίων και κατσαρίδων», σημειώνεται. Παράλληλα αναφέρει ότι περισσότεροι από 70.000 μετανάστες βρίσκονται σήμερα εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα.

Ο Αντώνης Ρήγας από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα αποδίδει την κύρια ευθύνη στην ΕΕ κάνοντας λόγο για «σχέδιο διατήρησης των κακών συνθηκών διαβίωσης στους καταυλισμούς, με σκοπό την αποτροπή νέου κύματος προσφύγων».

Πηγή: Deutsche Welle

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις