Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Κυκλώνας Ντόριαν: Στους 7 οι νεκροί – Νέες συγκλονιστικές εικόνες – Video

Κυκλώνας Ντόριαν: Στους 7 οι νεκροί – Νέες συγκλονιστικές εικόνες – Video
Φωτογραφία Reuters

Αυξήθηκαν στα επτά τα θύματα που άφησε πίσω του ο κυκλώνας Ντόριαν και έχοντας προκαλέσει τεράστιες καταστροφές στις Μπαχάμες. 

Την ανακοίνωση για τον προσωρινό απολογισμό των νεκρών έκανε χθες, Τρίτη, ο πρωθυπουργός του αρχιπελάγους της Καραϊβικής Θάλασσας, ο Χιούμπερτ Μίνις, προσθέτοντας πως οι αρχές φοβούνται πως θα βρουν κι άλλα θύματα.

«Μπορούμε να περιμένουμε [πως θα βρούμε] κι άλλους νεκρούς», τόνισε ο Μίνις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ο κυκλώνας Ντόριαν, που κινείται προς τις ακτές της Πολιτείας της Φλόριντα των ΗΠΑ. υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 2 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Τυφώνων (NHC).

Ο Ντόριαν, που ήταν κυκλώνας 5ου βαθμού όταν έπληξε τις Μπαχάμες, συνοδεύεται πλέον από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 175 χιλιομέτρων την ώρα. Κινείται αργά προς τη Φλόριντα, με ταχύτητα μόλις 4 χιλιομέτρων την ώρα.

Κυκλώνας Ντόριαν: Δείτε τις νέες συγκλονιστικές εικόνες

https://www.youtube.com/watch?v=LZCptsYj27o

Ο κυκλώνας Ντόριαν χαρακτηρίστηκε ως ο πιο ισχυρός στην ιστορία της χώρας. «Ο Dorian μετατρέπεται στον πιο σφοδρό τυφώνα της σύγχρονης ιστορίας της περιοχής» , δήλωσε ο διευθυντής του Εθνικού Αμερικανικού Κέντρου για τους Κυκλώνες, Κεν Γκράχαμ, έχοντας κάνει λόγο για μία «εξαιρετικά ανησυχητική κατάσταση».

Εφιαλτικές στιγμές για τους κατοίκους

Οι στιγμές που έζησαν οι κάτοικοι ήταν εφιαλτικές. Σε μήνυμα SMS που έστειλε μια κάτοικος του Γκραντ Μπαχάμα, με την οποία το AFP μπόρεσε να επικοινωνήσει, δείχνει την απελπισία των κατοίκων που είχαν εγκλωβιστεί σε αυτόν τον ατέρμονο κατακλυσμό: “Βρισκόμαστε κάτω από το νερό. Μπορεί κάποιος να μας βοηθήσει ή να μας στείλει βοήθεια; Σας παρακαλούμε. Εγώ, τα έξι εγγόνια μου και ο γιος μου βρισκόμαστε στην σοφίτα“, έγραφε στο μήνυμα αυτό η Κέντρα Γουίλιαμς.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η στάθμη των υδάτων έφτανε σε ορισμένα μέρη στο ύψος των στεγών των σπιτιών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις