Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Κυπριακή ΑΟΖ: Καμία ενημέρωση για άφιξη του SAIPEM 12000 στο λιμάνι Λεμεσού

Κυπριακή ΑΟΖ: Καμία ενημέρωση για άφιξη του SAIPEM 12000 στο λιμάνι Λεμεσού

Δεν υπάρχει οποιαδήποτε ενημέρωση ότι το γεωτρύπανο SAIPEM 12000 σκοπεύει να καταπλεύσει στο αγκυροβόλιο του λιμανιού της Λεμεσού, σύμφωνα με τον λιμενάρχη Παναγιώτη Αγαθοκλέους.

Ερωτηθείς από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων κατά πόσον το SAIPEM 12000 αναμένεται στο λιμάνι Λεμεσού, ο κ. Αγαθοκλέους είπε πως δεν έχει γίνει οποιαδήποτε δήλωση άφιξης του πλοίου και δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, οποιαδήποτε σχετική ενημέρωση.

Το γεωτρύπανο, που σήμερα επιχείρησε να κατευθυνθεί στο στόχο “Σουπιά”, στο τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ αλλά εγκατέλειψε την προσπάθεια μετά τις τουρκικές απειλές, βρίσκεται ακινητοποιημένο 17,7 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του λιμανιού της Λεμεσού.

La Stampa: Η μπάλα στο γήπεδο της διπλωματίας

Την ίδια ώρα, σε άρθρο της η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “La Stampa”, αναφέρει ότι «την πορεία πλεύσης της πλατφόρμας μπλόκαραν και πάλι πέντε πλωτά μέσα της ‘Αγκυρας, τα οποία “απείλησαν να προχωρήσουν σε χρήση βίας”».

Η εφημερίδα του Τορίνο προσθέτει ότι «μετά το μπρα ντε φερ στην θάλασσα, η μπάλα, τώρα, μένει στο γήπεδο της διπλωματίας», με αναφορά στην σημερινή Ευρωπαϊκή Σύνοδο στις Βρυξέλλες, αλλά και σε «νέες συνομιλίες υψηλού επιπέδου που προβλέπονται για τις επόμενες ημέρες , ώστε να αντιμετωπισθεί μια κατάσταση που επιδεινώνει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις της ‘Αγκυρας με τις Βρυξέλλες, ένα μήνα περίπου πριν την σύνοδο της Βάρνας, με την συμμετοχή του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και των επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsit.com.cy

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις