Κόσμος

Προκαλεί το ψευδοκράτος – “Πρέπει οι Ελληνοκύπριοι να μοιραστούν μαζί μας τον φυσικό πλούτο”

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο, σχετικά με την γεώτρηση και την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το νέο… επεισόδιο στις προκλήσεις αυτές είναι οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών του ψευδοκράτους, ο οποίος ανέφερε ότι θα πρέπει η ελληνοκυπριακή πλευρά να συνεννοηθεί με τους Τουρκοκύπριους για τις γεωτρήσεις στην ΑΟΖ.

Σε γραπτή δήλωση, ο Οζερσάϊ ανέφερε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν μπορεί να συνεχίσει να αγνοεί τους Τουρκοκυπρίους και θα πρέπει να μιλήσει και μαζί τους για το διαμοιρασμό του φυσικού πλούτου.

“Οι ελληνοκύπριοι δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν”

Η κρίση, είπε, «δημιουργεί και ευκαιρίες», προσθέτοντας ότι οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να καταλάβουν ότι «δεν μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να υπάρξει κάποια συμφωνία με τους Τουρκοκυπρίους, είτε σε περίπτωση που επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό είτε όχι».

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι οι Ελληνοκύπριοι αποπροσανατολίζονται από το στόχο της λύσης, επειδή είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατά τον Κουντρέτ Οζερσάϊ, εάν κάποιος αποδέχεται την ύπαρξη του άλλου και το γεγονός ότι ο φυσικός πλούτος ανήκει και σε αυτόν, «τότε σε κάποια φάση πρέπει να του διαμοιράσεις τον πλούτο αυτό ή να πληρώσεις αποζημιώσεις».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κύπρια βουλευτής στο κόμμα του Φειδία φόρεσε πιπίλες για κολιέ – Στόχος να ευαισθητοποιήσει για την υπογεννητικότητα
Η στήριξη της μητρότητας και η αντιμετώπιση του δημογραφικού αποτελούν προτεραιότητες για την Άμεση Δημοκρατία, το κόμμα με το οποίο εξελέγη βουλευτής, είπε η ίδια
Νταϊάνα Κωνσταντινίδη
Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Η μάχη για τη Γερουσία, οι 12 κρίσιμες πολιτείες και το μπλόκο στις απειλές προς εκλογικούς αξιωματούχους
Δημοκρατικό έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων δείχνουν οι δημοσκοπήσεις – Μεγάλη πιθανότητα να εξασφαλίσουν πλειοψηφία και στη Γερουσία
REUTERS
Η Λόρα Κούνσμπεργκ αποκαλύπτει: «Βρήκα Βρετανό υπουργό στο κρεβάτι με τη σύντροφό του, ίσως ήθελαν να κάνουμε τρίο»
Η 50χρονη δημοσιογράφος του BBC περιγράφει την επαγγελματική πορεία της κάνοντας λόγο για ανάρμοστα αγγίγματα, φιλιά στο κεφάλι και σχόλια παντός τύπου από πολιτικούς του Γουέστμινστερ
H Λόρα Κουνσμπεργκ