Site icon NewsIT

Κύπρος: Η Αννίτα Δημητρίου νέα πρόεδρος του ΔΗΣΥ επικρατώντας του Δημήτρη Δημητρίου

11.03.2023 | 19:56
Κύπρος: Η Αννίτα Δημητρίου νέα πρόεδρος του ΔΗΣΥ επικρατώντας του Δημήτρη Δημητρίου

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου ασκεί το εκλογικό της δικαίωμα, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο Δημoτικό Σχολείο Τρούλλων, Λάρνακα, ΚύπροςΚυριακή 05 Φεβρουαρίου 2023. Άρχισε στις 7 το πρωί η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οπως δήλωσε ο Γενικός Έφορος Εκλογών Κώστας Κωνσταντίνου, δικαίωμα ψήφου έχουν συνολικά 561.273 πρόσωπα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/PIO/STR

Η Αννίτα Δημητρίου εξελέγη νέα πρόεδρος του ΔΗΣΥ (Δημοκρατικού Συναγερμού) μετά από τις εσωκομματικές εκλογές του μεγαλύτερου κόμματος της Κύπρου. Η κ. Δημητρίου διαδέχεται τον Αβέρωφ Νεοφύτου.

Πρώτος στόχος η «ενότητα στο κόμμα» δήλωσε η Αννίτα Δημητρίου που επικράτησε του Δημήτρη Δημητρίου στη μάχη για την ηγεσία του ΔΗΣΥ. Τη μέχρι τώρα πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων συνεχάρη τηλεφωνικά ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του pihilenews.com, συγχαρητήρια στην Αννίτα Δημητρίου για τη νίκη της έδωσε και ο εσωκομματικός της αντίπαλος, Δημήτρης Δημητρίου. Η ψηφοφορία κύλησε ομαλά. Δικαίωμα ψήφου είχαν περίπου 50.666 μέλη του ΔΗΣΥ. Κάλπες στήθηκαν σε 79 εκλογικά κέντρα.

Η 37χρονη υπερίσχυσε στην κούρσα της διαδοχής του Αβέρωφ Νεοφύτου στην προεδρία του μεγαλύτερου κόμματος της Κύπρου, του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Τον Δημοκρατικό Συναγερμό ίδρυσε το 1976 ο Γλαύκος Κληρίδης, που διετέλεσε, επίσης, πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version