Κόσμος

Κύπρος: Λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι της Δευτέρας στα Κατεχόμενα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Στα Κατεχόμενα αναμένεται να βρεθεί αύριο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για διήμερη επίσκεψη με τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ να κάνουν αναφορά στο πρόγραμμα του, τονίζοντας ότι ο Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου (Ercan) λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Ιουλίου.

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η yeniduzen, θα μεταβεί στην αποκαλούμενη Βουλή του ψευδοκράτους, απ’ όπου λέγεται ότι θα ανακοινώσει ”καλά νέα για την Βόρεια Κύπρο”. Μάλιστα η συνεδρίαση της λεγόμενης Βουλής θα πραγματοποιηθεί ειδικά λόγω της παρουσίας Ερντογάν στα κατεχόμενα.

Η Κibris postasi αναφέρει ότι αμέσως μετά, στις 17:30, θα βρεθεί στο λεγόμενο Προεδρικό του ψευδοκράτους για συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ και φορείς των Τουρκοκυπρίων.

Στις 19.30 το απόγευμα, η τουρκική αντιπροσωπεία αναμένεται να βρίσκεται στο στάδιο Ατατούρκ της κατεχόμενης Λευκωσίας για ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ διάσημων προσωπικοτήτων της σοουμπιζ και πολιτικών, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλειμάν Σοϋλού.  

Σε ό,τι αφορά την Τρίτη, 20 Ιουλίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει προσευχή στο τζαμί Hala Sultan, τελετή στο μνημείο του Ατατούρκ, καθώς και παρέλαση η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Λεωφόρο Φαζίλ Κιουτσούκ, παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στις 13.30 το μεσημέρι της Τρίτης, o Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις από το ξενοδοχείο Concorde.  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρωσία: Το Κρεμλίνο διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει «τίποτα νέο» σχετικά με ένα ενδεχόμενο ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία
Παρά τις συνεχιζόμενες επαφές με την Ουάσινγκτον, η Μόσχα υποστηρίζει ότι δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος από τη σύνοδο του Αυγούστου μεταξύ Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πρέσκοφ
ΗΠΑ: Μυστήριο γύρω από την εξαφάνιση της 9χρονης Μέλοντι – Η μητέρα αρνείται να συνεργαστεί με τις αρχές
Ξεκίνησαν μαζί για ένα οδικό ταξίδι, όμως η μητέρα επέστρεψε χωρίς το παιδί και παραμένει σιωπηλή εδώ και πάνω από έναν μήνα, ενώ το FBI προσπαθεί να ανασυνθέσει τις κρίσιμες ώρες του ταξιδιού
Στιγμιότυπο από βίντεο παρακολούθησης που δείχνει τη Μέλοντι και τη μητέρα της στις ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ουκρανία να αποδεχθεί σχέδιο που προβλέπει εδαφικές παραχωρήσεις για την λήξη του πολέμου
Oι Ηνωμένες Πολιτείες φέρονται να ενημέρωσαν τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι ένα πιθανό πλαίσιο ειρήνης θα απαιτούσε από την Ουκρανία να παραχωρήσει εδάφη και να περιορίσει μέρος της στρατιωτικής της ισχύος
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 15