Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Κύπρος: Ο Νίκος Αναστασιάδης επισκέφθηκε τον Δημήτρη Χριστόφια στο νοσοκομείο

Κύπρος: Ο Νίκος Αναστασιάδης επισκέφθηκε τον Δημήτρη Χριστόφια στο νοσοκομείο

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο πρώην πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας, όπου τον επισκέφθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Νίκος Αναστασιάδης πήγε το απόγευμα της Δευτέρας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας στη ΜΕΘ του οποίου νοσηλεύεται ο Δημήτρης Χριστόφιας. Εξερχόμενος του νοσοκομείου είπε πως ο πρώην πρόεδρος «περνά δύσκολες ώρες».

«Ελπίζω να το ξεπεράσει και αύριο θα πραγματοποιηθεί συμβούλιο των θεραπόντων ιατρών. Του έχω πει πως ό,τι χρειαστεί θα είμαστε στην διάθεση του. Αυτό που θέλω να εκφράσω είναι την λύπη μου», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως «καμιά φορά όταν αντικρίσεις την πραγματικότητα διερωτάσαι πόσο μικροί πολλές φορές γινόμαστε από εκφράσεις που πολλές φορές μπορεί να λεχθούν ή και ως αποτέλεσμα της πολιτικής αντιπαλότητας. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι τα αισθήματα παραμένουν αισθήματα και θα πρέπει να πω ότι με τον Δημήτρη Χριστόφια διανύσαμε μια πολιτική διαδρομή από τα χρόνια της νεολαίας μέχρι και τώρα και του εύχομαι περαστικά».

Ανέφερε πως έδωσε ήδη οδηγίες και εάν και εφόσον η οικογένεια θεωρήσει ότι απαιτείται και γνώμη άλλων γιατρών ή και μετάβαση στο εξωτερικό, θα εξεταστεί.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλεύεται στο ΓΝ Λευκωσίας από το Σάββατο και σήμερα μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, λόγω σημαντικής αναπνευστικής επιβάρυνσης.

Σε ανακοίνωση νωρίτερα το Υπουργείο ανακοίνωσε πως ο Υπουργός βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς και για οποιαδήποτε εξέλιξη στην κατάσταση της υγείας του ασθενή, το Υπουργείο θα ενημερώσει σχετικά με νεότερη ανακοίνωση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις