Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κύπρος: “Σεισμός” από τις αποκαλύψεις για τα διαβατήρια! Νέος σάλος από βίντεο με τον Αναστασιάδη

Κύπρος

Σάλος έχει προκληθεί στην Κύπρο από τις αποκαλύψεις του Αλ Τζαζίρα για την παροχή διαβατηρίων.

Οι αντιδράσεις φούντωσαν κι άλλο, αφού νέο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, δείχνει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη προσερχόμενο στην εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου του ιδρύματος «Πολύκαρπος Γιωρκάτζης» πριν από δύο ημέρες, να απαιτεί από τους δημοσιογράφους να μην του υποβάλλουν οποιοδήποτε ερώτημα για το συγκεκριμένο θέμα!

Πως ξέσπασε ο σάλος

Υπενθυμίζεται πως στο πρώτο βίντεο του Αλ Τζαζίρα απεικονίζεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Δημήτρης Συλλούρης να διαπραγματεύεται την πολιτογράφιση Κινέζου καταδικασθέντα για ξέπλυμα χρήματος, ενώ σε αυτό διακρίνονται επίσης ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χριστάκης Τζιοβάννης (ο οποίος παραιτήθηκε) και ο δικηγόρος Αντρέας Πιττάτζης να δίνουν πληροφορίες για διευκόλυνση των διαδικασιών απόκτησης κυπριακής υπηκοότητας.

Δύο δημοσιογράφοι του καναλιού υποδύθηκαν τους δυνητικούς επενδυτές και κατέγραψαν τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου να επικαλείται την ιδιότητά του ζητώντας εχεμύθεια για το θέμα, ενώ σε παρόμοιο ύφος κινούνται και τα λεγόμενα των άλλων δύο, καθώς στο βίντεο καταγράφονται φράσεις όπως «αυτά συμβαίνουν στην Κύπρο» και «αυτή είναι η Κύπρος».

Συλλούρης: Άρετε μου την ασυλία

Την ίδια ώρα ο Δημήτρης Συλλούρης έστειλε επιστολή με την οποία θέτει την βουλευτική του ασυλία στην διάθεση των Αρχών, προκειμένου όπως τονίζει να διευκολυνθούν οι αστυνομικές ανακρίσεις ή οποιεσδήποτε άλλες έρευνες.

Πιο συγκεκριμένα, αυτούσια η επιστολή του κου Συλλούρη αναφέρει:

«Έντιμε κύριε Γενικέ,

Σας γράφω σε συνέχεια των τελευταίων εξελίξεων και δεδομένου ότι με την αρχική μου δήλωση είχα αναφέρει τη φύση της εμπλοκής μου εις το σχετικό video και επίσης με μετέπειτα δήλωση μου ανέφερα ότι δεν θα παραιτηθώ από την θέση του Προέδρου της Βουλής, δεδομένης της χθεσινής σας δήλωσης ότι έχετε αποφασίσει να διεξαχθεί έρευνα σε σχέση με το όλο θέμα, σας ενημερώνω ότι αν το κρίνετε αναγκαίο να προχωρήσετε εις το Ανώτατο Δικαστήριο με αίτηση άρσης της Βουλευτικής μου ασυλίας δια να διευκολυνθούν οι αστυνομικές ανακρίσεις ή οποιεσδήποτε άλλες έρευνες δεν πρόκειται να ενστώ.

Η παρουσία δεν είναι εμπιστευτική».

Παραιτήθηκε ο Επίτροπος της Ερευνητικής Επιτροπής Πολιτογραφήσεων

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις ο Κώστας Παμπαλλής υπέβαλε την παραίτησή του από την θέση του Επιτρόπου της Ερευνητικής Επιτροπής Πολιτογραφήσεων.

Οπως γνωστοποίησε μέσω γραπτής δήλωσης ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης, στην θέση του παραιτηθέντα διορίζεται η Δήμητρα Καλογήρου, Πρόεδρος της Επιτρoπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Γεν. Εισαγγελέα:

«Μετά από την επιστολή παραίτησης, για προσωπικούς λόγους, του κ. Κώστα Παμπαλλή, με ημερομηνία 13 Οκτωβρίου 2020, από τη θέση του Επιτρόπου της Ερευνητικής Επιτροπής που διορίσθηκε με σκοπό τη διερεύνηση όλων των περιπτώσεων των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών από το 2007 μέχρι και την 17η Αυγούστου 2020, ημερομηνία δημοσίευσης του νέου νομοθετικού πλαισίου που διέπει το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, αποφάσισα όπως στη θέση του διορίσω την κα Δήμητρα Καλογήρου, Πρόεδρο της Επιτρoπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

Ο νενομισμένος όρκος της κας Καλογήρου ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας θα δοθεί αμέσως μετά από τη δημοσίευση του σχετικού Διατάγματος στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις