Κόσμος

Κύπρος: Τραγική ειρωνεία – Από ταινία με πτώμα το «λάθος εύρημα» στην Κόκκινη Λίμνη [video]

Λύθηκε το μυστήριο με το εύρημα στην Κόκκινη Λίμνη που πυροδότησε πολλά σενάρια. Το χαλί που βρέθηκε εκεί είχε χρησιμοποιηθεί σε γύρισμα ταινίας ως πτώμα.

Πάγωσαν όλοι την περασμένη Τετάρτη όταν οι αρχές εντόπισαν στην Κόκκινη Λίμνη στην Κύπρο ένα «εύρημα», που έμοιαζε με «κάτι» τυλιγμένο σε ύφασμα, πολλοί πίστεψαν πως επρόκειτο για το τρίτο θύμα του Νίκου Μεταξά.

Τις προηγούμενες ημέρες οι ομάδες που ερευνούν την λίμνη σπιθαμή προς σπιθαμή είχαν ανασύρει δύο βαλίτσες, που όπως αποδείχθηκε, περιείχαν τα πτώματα μάνας και κόρης από τη Ρουμανία. Ο Μεταξάς είχε ομολογήσει πως τις σκότωσε και πέταξε με αυτόν τον τρόπο τα πτώματά τους, ενώ στην ομολογία του για τα συνολικά επτά θύματά του, είχε παραδεχθεί πως εκεί, στην Κόκκινη Λίμνη, είχε πετάξει και το πτώμα ακόμα μίας γυναίκας, της 30χρονης Maricar από τις Φιλιππίνες.

Τελικά, οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν πως το «εύρημα» που ανασύρθηκε από τον βυθό της λίμνης ήταν «σφουγγάρια», τυλιγμένα σε κάτι που έμοιαζε με χαλί και τα οποία ήταν μπλεγμένα σε κλαδιά.

Στην Κόκκινη Λίμνη είχαν γίνει παλαιότερα γυρίσματα για την ταινία του Ανδρέα Πάντζη «Η σφαγή του κόκορα».

Το σενάριο μάλιστα έλεγε πως ο ήρωας, τον οποίο υποδύεται ο Γιώργος Χωραφάς, τύλιξε ένα πτώμα σε χαλί και το «ξεφορτώθηκε» στην Κόκκινη Λίμνη – όπως έκανε και ο Νίκος Μεταξάς στην πραγματική ζωή!

Στο 00:57:00 ως το 00:58:20 της ταινίας φαίνεται η μεταφορά του πτώματος.

Στην ταινία πρωταγωνιστούσαν ο Γιώργος Χωραφάς και η Valeria Golino. Τα τραγούδια της ταινίας ερμήνευσαν ο Γιώργος Νταλάρας και η Τάνια Τσανακλίδου.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη ταινία είχε προταθεί για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Πηγή: politis.com.cy

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη Αφγανός στο Τέξας που απείλησε να κατασκευάσει βόμβα και να σκοτώσει «άπιστους» σε live συζήτηση στο Tiktok
Ο 30χρονος Mohammad Dawood Alokozay είχε μια συζήτηση στο TikTok με τουλάχιστον δύο άλλους άνδρες, τους οποίους απείλησε να σκοτώσει, ενώ δηλώνοντας και υποστηρικτής των Ταλιμπάν
TikTok
Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ απαγορεύει στον Λευκό Οίκο να χρησιμοποιεί την μουσική της – «Μην με εμπλέκετε στην απάνθρωπη ατζέντα σας»
Στο βίντεο που έχει ανεβάσει ο Λευκός Οίκος χρησιμοποιώντας την μουσική της τραγουδίστριας, φαίνονται στελέχη της ομοσπονδιακής υπηρεσίας μετανάστευσης να καταδιώκουν ανθρώπους και να τους συλλαμβάνουν
Σαμπρίνα Κάρπεντερ
O Τραμπ χαρακτηρίζει «χάος» την κατάσταση για την λήξη του πολέμου στην Ουκρανία: «Είναι δύσκολο να επιλυθεί»
«Έχω επιλύσει οκτώ πολέμους. Αυτός θα είναι ο ένατος, και οι άνθρωποι μας βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Ρωσία για να δουν αν μπορούμε να το λύσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά
Ντόναλντ Τραμπ 5
Αισιόδοξος ο Ζελένσκι για τις ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία, αλλά φοβάται απομάκρυνση των ΗΠΑ
Από το Δουβλίνο, ο Ουκρανός πρόεδρος χαιρετίζει την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων και τη συμμετοχή της Ουάσιγκτον, εκφράζοντας όμως τον φόβο ότι οι ΗΠΑ μπορεί να απομακρυνθούν από τη διαδικασία
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο Πούτιν διαβεβαιώνει ότι το Ποκρόφσκ της Ουκρανίας βρίσκεται «στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων» - Διαψεύδει το γεγονός το Κίεβο
«Οι εισβολείς προσπάθησαν για άλλη μια φορά να τοποθετήσουν τη σημαία τους σε συνοικία της πόλης» ανέφερε το διοικητήριο των ουκρανικών δυνάμεων
Πούτιν