Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Λάδι στη φωτιά από τον Ερντογάν! Τον Ιούλιο παραλαμβάνει τους S-400

Λάδι στη φωτιά από τον Ερντογάν! Τον Ιούλιο παραλαμβάνει τους S-400
photo Reuters

Ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε γνωστό πως η Τουρκία θα αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400, παρά τις προειδοποιήσεις της Ουάσινγκτον.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος Ερντογάν “η διαδικασία για τα S-400 ολοκληρώθηκε”, ενώ διευκρίνισε πως οι πρώτες παραλαβές του επίμαχου συστήματος θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ερντογάν επέκρινε τα “εντελώς λανθασμένα” σχόλια της Ουάσινγκτον σχετικά με την παραγγελία αυτού του ρωσικού συστήματος από την Άγκυρα, ενώ εκτίμησε πως αυτό το γεγονός δεν θα δημιουργήσει προβλήματα ανάμεσα στους συμμάχους στους κόλπους του ΝΑΤΟ.

Ως εναλλακτική λύση, οι ΗΠΑ πρότειναν στην Τουρκία να αγοράσει τους αμερικανικούς πυραύλους Patriot, καθώς υποστηρίζουν ότι το ρωσικό σύστημα δεν είναι συμβατό με τα ΝΑΤΟϊκά οπλικά συστήματα.

Όμως “δυστυχώς οι ΗΠΑ δεν μας πωλούν τους Patriot με τους ίδιους όρους” που διαθέτει η Ρωσία τους S-400, δήλωσε ο Ερντογάν. Είπε επίσης ότι η Τουρκία ήθελε, στο πλαίσιο μιας σύμβασης για την αγορά των αμερικανικών πυραύλων, να συμμετάσχει στην παραγωγή και να υπάρξει ταχεία παράδοση, όμως η Ουάσινγκτον δεν βλέπει θετικά αυτές τις απαιτήσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις