Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Λάρνακα: Ελεύθερος ο 41χρονος νοσηλευτής για την απαγωγή των δύο 11χρονων – Δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες

Λάρνακα: Ελεύθερος ο 41χρονος νοσηλευτής για την απαγωγή των δύο 11χρονων – Δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Σε διαμέρισμα αυτής της πολυκατοικίας εντοπίστηκαν τα δύο παιδιά

– Ο 41χρονος κατηγορήθηκε ότι προσπάθησε να επηρεάσει γιατρό να αναφέρει στην Αστυνομία πως παρακολουθούσε ιατρικά τον 35χρονο ύποπτο για την απαγωγή των δύο παιδιών
– Ωστόσο, αυτό δεν συνέβαινε.
– Εναντίον του νοσηλευτή εξετάζεται και υπόθεση παράνομης χορήγησης ηρεμιστικών χαπιών που βρέθηκαν στην κατοχή του 35χρονου
– Το χρονικό της υπόθεσης που συγκλόνισε τη Λάρνακα

Ελεύθερος αφέθηκε ο 41χρονος νοσηλευτής, ο οποίος συνελήφθη για την υπόθεση απαγωγής των δύο 11χρονων αγοριών στη Λάρνακα. Σύμφωνα με την Αστυνομία δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες. τουλάχιστον μέχρι στιγμής. και αφέθηκε ελεύθερος αφού σήμερα Δευτέρα (01/10) έληγε το διάταγμα κράτησης του.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε διάταγμα κράτησης δύο ημερών εναντίον του 41χρονου νοσηλευτή, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με την -υπό διερεύνηση- υπόθεση παρέμβασης του σε δικαστική διαδικασία. Δηλαδή, ότι προσπάθησε να επηρεάσει γιατρό να αναφέρει στην Αστυνομία πως παρακολουθούσε ιατρικά τον 35χρονο ύποπτο για την απαγωγή των δύο παιδιών, ενώ στην πραγματικότητα δεν τον παρακολουθούσε.

Η Αστυνομία αρχικά είχε αποφασίσει πως ο 41χρονος νοσηλευτής, που συνελήφθη σχετικά με την απαγωγή των δύο 11χρονων μαθητών από το σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα, πως δεν θα παρουσιαζόταν ενώπιον Δικαστηρίου για να εξασφαλιστεί η προσωποκράτηση του.

Ωστόσο στη συνέχεια οι ανακριτές της υπόθεσης αποφάσισαν ότι ο νοσηλευτής θα έπρεπε να παραμείνει υπό κράτηση για να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες για την υπόθεση και σήμερα το πρωί τον οδήγησαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο και εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης δύο ημερών.

Παράνομη χορήγηση ηρεμιστικών

Εναντίον του νοσηλευτή εξετάζεται και υπόθεση παράνομης χορήγησης ηρεμιστικών χαπιών που βρέθηκαν στην κατοχή του 35χρονου υπόπτου – απαγωγέα των δύο παιδιών.

Τα χάπια που εντοπίστηκαν από την Αστυνομία στο διαμέρισμα του 35χρονου στη Λάρνακα, φέρεται να του δόθηκαν από το νοσηλευτή χωρίς την απαραίτητη ιατρική συνταγή.

Η αστυνομία εκτιμά ότι τα συγκεκριμένα χάπια αναμείχθηκαν με λεμονάδα που φέρεται ο 35χρονος να έδωσε στα δύο παιδιά να πιούν αμέσως μετά την απαγωγή τους, γι’ αυτό όταν οι μαθητές εντοπίστηκαν βρίσκονταν σε κατάσταση ύπνωσης και σύγχυσης.

Σημειώνεται ότι μία από τις κατηγορίες που διερευνώνται εναντίον του 35χρονου υπόπτου είναι και αυτή της περιαγωγής σε κατάσταση νάρκωσης.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του 35χρονου που παραλήφθηκε από το διαμέρισμα του, μετά τις απαραίτητες έρευνες και εξετάσεις, δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε το επιλήψιμο ή παράνομο τόσο όσον αφορά στην απαγωγή των δύο παιδιών όσο και πορνογραφικό υλικό.

Λάρνακα: Το χρονικό της απαγωγής των δυο αγοριών

Τα δυο παιδιά είναι μαθητές στο δημοτικό σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα. Όλα έγιναν στις 07:30 το πρωί της 25ης Σεπτεμβρίου. Τα δυο αγόρια πήγαν κανονικά στο σχολείο τους, άφησαν τις τσάντες τους στην τάξη και βγήκαν στο προαύλιο να παίξουν με τους συμμαθητές τους. Τότε, ένας μεσήλικας άνδρας φέρεται να τους ζήτησε βοήθεια για να μεταφέρει πράγματα στο αυτοκίνητό του. «Είμαι ο νέος σας δάσκαλος έρχεστε να με βοηθήσετε να μεταφέρω κάτι;», φέρεται να τους είπε. Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι ζήτησε βοήθεια από τα παιδιά να κουβαλήσουν βιβλία γιατί, όπως φέρεται να είπε, είχε χτυπήσει το χέρι του.

Όταν χτύπησε το κουδούνι διαπιστώθηκε ότι τα δύο παιδιά έλειπαν. Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό τους.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν σημειωθεί το περιστατικό, είχε προηγηθεί τηλεφώνημα για βόμβα σε ένα άλλο σχολείο, ωστόσο αποδείχθηκε φάρσα.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απαγωγή, πολλοί γονείς έσπευσαν στο σχολείο για να πάρουν τα παιδιά τους, τρομοκρατημένοι από τις εξελίξεις.

Περίπου στις 3 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, τα δύο παιδιά εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, κοντά στο σχολείο τους. Ο 35χρονος που συνελήφθη ως ύποπτος για την απαγωγή τους, φέρεται να έδωσε στα παιδιά ψυχοτρόπο φάρμακο, το οποίο είχε ρίξει μέσα σε λεμονάδα.

ΠΗΓΗ: 24sports.com.cy

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις