Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Λας Βέγκας: Ανατροπή! Ο πρώτος πυροβολισμός, το χρονικό κενό και η αλλαγή σχεδίου

Λας Βέγκας

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το μακελειό στο Λας Βέγκας. Άγνωστα ακόμα τα κίνητρα του Στίβεν Πάντοκ, που άνοιξε πυρ και θέρισε 58 ζωές.

Πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει τα κίνητρα που όπλισαν το χέρι του Στίβεν Πάντοκ, του μακελάρη του Λας Βέγκας. Νέα στοιχεία έρχονται στο φως να ανατρέπουν τα όσα γνώριζε μέχρι σήμερα η αστυνομία.

Σχεδόν δυο εβδομάδες έχουν περάσει από το μοιραίο βράδυ της 1ης Οκτωβρίου, όταν ο 64χρονος Πάντοκ άνοιξε πυρ κατά του πλήθους σε φεστιβάλ κάντρι μουσικής στο Λας Βέγκας. Σκότωσε 58 ανθρώπους. Τραυμάτισε περισσότερους από 500. Και ακόμα, κανείς δεν ξέρει γιατί.

Μια ανατροπή στις έρευνες και η αποκάλυψη πως ίσως ο δράστης ήθελε να βάλει βόμβα σε δεξαμενές καυσίμων κοντά στο χώρο της συναυλίας προκειμένου να δημιουργήσει κι άλλη αναστάτωση και να διαφύγει, αλλάζουν τα δεδομένα.

Ανατροπή στις έρευνες

Με το κίνητρό του να παραμένει μυστήριο, έρχεται στο φως μια ανατροπή. Ο Πάντοκ πυροβόλησε και τραυμάτισε φρουρό ασφαλείας του ξενοδοχείο Mandalay Bay πριν και όχι αφού ξεκίνησε να πυροβολεί το πλήθος!

Τα νέα δεδομένα προκαλούν νέα ερωτήματα για το τι έγινε στα έξι λεπτά που μεσολάβησαν: από τη στιγμή που ο μακελάρης πυροβόλησε τον φρουρό μέχρι που άρχισε να στοχεύει στο χώρο της συναυλίας.

    

Μέχρι τώρα, το χρονοδιάγραμμα της επίθεσης “έλεγε” ότι ο Πάντοκ πυροβόλησε τον Χεσούς Κάμπος ένα λεπτό πριν φτάσει στο δωμάτιό του η αστυνομία. Πως ο φρουρός ασφαλείας τον αποσυντόνισε.

Τώρα όμως, προκύπτει ότι ο Κάμπος πυροβολήθηκε έξι λεπτά πριν ο Πάντοκ ξεκινήσει να πυροβολεί στο πλήθος. Ήταν 21:59 το βράδυ. Στις 22:05 ο Πάντοκ άρχισε να πυροβολεί το πλήθος. Έριξε περισσότερες από 200 σφαίρες και σκότωσε 58 ανθρώπους.

Προφανώς, ο μακελάρης είδε τον φρουρό να πλησιάζει στο δωμάτιό του από τις κάμερες που είχε τοποθετήσει για να παρατηρεί τι γίνεται στο διάδρομο.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, ο Κάμπος δεν κατάλαβε τι ακριβώς συνέβαινε μέσα στη σουίτα του 32ου ορόφου. Πλησίασε γιατί υπήρχε κοντά μια ανοιχτή πόρτα και χτυπούσε ο συναγερμός. Και τότε δέχτηκε τα πυρά από τον 64χρονο δράστη.

Το κενό

Ο Κάμπος, ειδοποίησε αμέσως πως κάποιος τον πυροβόλησε και πως είχε τραυματιστεί.

Αρχικά, η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι ο σεκιούριτι είχε βρει τον Πάντοκ στις 22:15 και πως εκείνος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που πυροβόλησε, πριν στρέψει το όπλο στον εαυτό του.

Το μεγάλο ερώτημα, πλέον, είναι τι έγινε αυτά τα έξι λεπτά που μεσολάβησαν από τα πυρά στον Κάμπος μέχρι το μακελειό. Και γιατί η αστυνομία χρειάστηκε να φτάσει στο δωμάτιο του δράστη στις 23:20.

Ο Κάμπος έμεινε τραυματισμένος 20 λεπτά. Οι πρώτοι αστυνομικοί, σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα της επίθεσης, έφτασαν στο ξενοδοχείο στις 22:17. Ένα λεπτό μετά, βρήκαν τον Κάμπος.

Σημαίνει επίσης ότι ο μακελάρης πυροβολούσε το πλήθος επί 10 λεπτά πριν σταματήσει ξαφνικά. Κανείς δεν ξέρει, επίσης, το γιατί σταμάτησε.

Δεν αποκλείεται, το αρχικό σχέδιο του δράστη να ήταν άλλο, αλλά η παρουσία του Κάμπος να τον οδήγησε στο να αλλάξει τον αρχικό προγραμματισμό του. Ο σερίφης του Λας Βέγκας, αρνήθηκε να σχολιάσει επ’ αυτού.

Βάλιουμ και τζόγος 1 εκατ. δολαρίων

Νέα στοιχεία προκύπτουν και για τον ίδιο τον μακελάρη. Το 2013, ο Πάντοκ είχε κάνει αγωγή στο ξενοδοχείο Cosmopolitan Hotels & Resorts. Ζητούσε αποζημίωση 100.000 δολαρίων γιατί είχε γλιστρήσει και πέσει μέσα στο ξενοδοχείο – καζίνο.

Η υπόθεση είχε φτάσει στα δικαστήρια. Όπως προκύπτει, είχε παραδεχτεί πως ήταν εθισμένος στο τζόγο. Πως έπαιζε έως και 1 εκατομμύριο δολάρια το βράδυ! Είχε μάλιστα υποστηρίξει ότι αυτό δεν ήταν τόσο μεγάλο ποσό.

Είχε παραδεχτεί, επίσης, ότι 14 ώρες την ημέρα, κάθε μέρα επί ένα χρόνο το 2006 έπαιζε video poker.

Και όχι μόνο αυτό: είχε παραδεχτεί πως έπαιρνε Βάλιουμ, ένα φάρμακο που μπορεί να προκαλέσει επιθετικότητα. Ωστόσο, στην αγωγή του ανέφερε πως δεν είχε ούτε ψυχικά προβλήματα ούτε και ήταν εθισμένος.

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις