Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Λας Βέγκας: Οι τζιχαντιστές “απαντούν” στο FBI με απειλές! “Δεν μας πιστεύετε και θα το πληρώσετε”

Λας Βέγκας
Φωτογραφία Reuters

Την οργή των τζιχαντιστών έχει προκαλέσει το FBI που ανακοίνωσε επίσημα ότι η αιματηρή επίθεση σε συναυλία στο Λας Βέγκας δεν είναι τρομοκρατικό “χτύπημα” και δεν σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος.

Νωρίτερα, το ISIS είχε αναλάβει την ευθύνη για το μακελειό στο Λας Βέγκας, που κόστισε τη ζωή σε 58 ανθρώπους, ενώ άλλοι 515 τραυματίστηκαν. Αυτά είναι τα στοιχεία νεότερου απολογισμού, που έδωσε στη δημοσιότητα ο σερίφης της περιοχής.

«Η επίθεση στο Λας Βέγκας διαπράχθηκε από έναν στρατιώτη του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος τη διέπραξε ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα να στοχοθετήσουμε κράτη του συνασπισμού» τονίζεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης, που αναφέρεται στον διεθνή συνασπισμό που πολεμά τους τζιχαντιστές στη Μέση Ανατολή.

«Ο δράστης της επίθεσης στο Λας Βέγκας προσηλυτίστηκε στο ισλάμ πριν από λίγους μήνες» προσθέτει το πρακτορείο προπαγάνδας των τζιχαντιστών Amaq.

Απειλές τζιχαντιστών

Σε νέα ανάρτησή του, το Ισλαμικό Κράτος έχει “ανεβάσει” μια φωτογραφία με αμερικανούς αστυνομικούς, η οποία γράφει: “Τρέξτε ΗΠΑ. Το Ισλαμικό Κράτος έρχεται”. Οι τζιχαντιστές τονίζουν, επίσης, στην ανάρτησή τους πως όσοι τους αμφισβητούν για την ανάληψη ευθύνης της επίθεσης στο Λας Βέγκας, θα το μετανιώσουν.

Οι δηλώσεις Τραμπ

Στις πρώτες δηλώσεις του για την επίθεση στο Λας Βέγκας, ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε: «Ήταν μια άκρως διαβολική ενέργεια». «Συμπατριώτες μου Αμερικανοί συμπάσχουμε όλοι στην θλίψη και το σοκ. Χθες (01.10.2017) το βράδυ ένας οπλισμένος άντρας άνοιξε πυρ εναντίον ενός μεγάλου πλήθους σε συναυλία μουσικής στο Λας Βέγκας της Νεβάδα. Δολοφόνησε βίαια περισσότερους από 50 ανθρώπους και τραυμάτισε εκατοντάδες ακόμα» πρόσθεσε.

Φωτογραφία Reuters

Ο Τραμο συνέχισε: «Το FBI και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας συνεργάζονται στενά με τις τοπικές αρχές για να βοηθήσουν στην έρευνα και θα παράσχουν ενημερώσεις σχετικά με την πορεία της έρευνας. Η ταχύτητα με την οποία ενήργησαν οι Αρχές είναι θαυματουργή. Το να βρεθεί τόσο γρήγορα ο σκοπευτής μετά την εκτόξευση των πρώτων πυροβολισμών είναι κάτι για το οποίο θα είμαστε πάντα ευγνώμονες».

Ο Τραμπ μίλησε και για τα θύματα αλλά και τις οικογένειες τους. «Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τον πόνο τους, δεν μπορούμε να φανταστούμε την απώλεια τους, Προσευχόμαστε για σας, είμαστε εδώ για σας. Στη μνήμη των πεσόντων έχω δώσει εντολή οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες. Σε στιγμές τραγωδίας και τρόμου οι Αμερικανοί είναι ενωμένοι πάντα. Η ενότητά μας δεν μπορεί να κλονιστεί από το κακό», συνεχίζει ο πρόεδρος. Επικαλείται τη γραφή, «ξέρουμε ότι ο Θεός ζει στις καρδιές εκείνων που θρηνούν».

Ο Τραμπ είπε επίσης ότι θα επισκεφθεί το Λας Βέγκας την Τετάρτη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις