Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Λας Βέγκας: Τρεις συλλήψεις ακροδεξιών για επεισόδια στις διαδηλώσεις για τον Τζορτζ Φλόιντ

ΗΠΑ

Τρία μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης συνελήφθησαν χθες στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ με την κατηγορία της υποκίνησης σε βία στη διάρκεια των ειρηνικών διαδηλώσεων που πραγματοποιούνταν μετά τον φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα της Νεβάδα, τον Νίκολας Τρούτανιτς, οι τρεις άνδρες ανήκουν στο ακροδεξιό κίνημα Boogaloo, “ένας όρος που χρησιμοποιείται από τους εξτρεμιστές για να δηλώσουν έναν επικείμενο εμφύλιο πόλεμο ή/και την κατάρρευση της κοινωνίας”.

Στην κατοχή τους βρέθηκε μία βόμβα μολότοφ. “Βίαιοι υποκινητές έχουν σφετεριστεί ειρηνικές διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, περιλαμβανομένης της Νεβάδα, εκμεταλλευόμενοι την πραγματική και θεμιτή αγανάκτηση για τον θάνατο του Φλόιντ για να προωθήσουν τη δική τους ατζέντα”, τόνισε ο Τρούτανιτς.

click4more: Το Twitter “σφυροκοπά” τον Τραμπ – Πρώτος στα αποτελέσματα στην αναζήτηση της λέξης “ρατσιστής”

Οι άνδρες – ο Στίβεν Τ. Πάρσαλ, γνωστός και ως “Κίουι”, 35 ετών, ο Άντριου Λίναμ, 23 ετών και ο Ουίλιαμ Λούμις, 40 ετών – κατηγορούνται για συνωμοσία με στόχο την πρόκληση υλικών ζημιών με τη χρήση εκρηκτικών, για παράνομη οπλοκατοχή και αδικήματα που συνδέονται με την τρομοκρατία.

Οι συλλήψεις αυτές έγιναν την ώρα που η αστυνομία δυσκολεύεται να διατηρήσει την τάξη μετά τον φόνο του Φλόιντ στις 25 Μαΐου, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές έχουν βγει στους δρόμους στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, συχνά βαριά οπλισμένα, διεισδύουν στις διαδηλώσεις, με κάποιους ειδικούς να αναρωτιούνται για τον ρόλο τους στο ξέσπασμα ταραχών σε δεκάδες πόλεις των ΗΠΑ. Μάλιστα πολλοί από αυτούς που ανήκουν στο κίνημα Boogaloo φορούν χαβανέζικα πουκάμισα για να αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις