Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Λαβρόφ: Δεν θα απορρίψουμε συνάντηση Πούτιν – Μπάιντεν στη σύνοδο της G-20

Λαβρόφ: Δεν θα απορρίψουμε συνάντηση Πούτιν – Μπάιντεν στη σύνοδο της G-20

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Τρίτη ότι η Μόσχα είναι ανοιχτή σε συνομιλίες με τη Δύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Δεν απέρριψε επίσης και μια συνάντηση μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Τζο Μπάιντεν στην επικείμενη σύνοδο κορυφής της G20.

Σε συνέντευξή του, ο Σεργκέι Λαβρόφ ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή σε συνομιλίες με τη Δύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Είπε μάλιστα ότι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του εκπροσώπου εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, είχαν πει ότι οι ΗΠΑ ήταν ανοικτές σε συνομιλίες, αλλά η Ρωσία είχε αρνηθεί.

«Αυτό είναι ένα ψέμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σεργκέι Λαβρόφ. «Δεν έχουμε λάβει καμία σοβαρή προσφορά για να έρθουμε σε επαφή», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

Είπε επίσης ότι η Ρωσία δεν θα απορρίψει μια συνάντηση μεταξύ του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε μια επικείμενη συνάντηση της G20 και θα εξετάσει την πρόταση αν λάβει μια τέτοια πρόταση. «Έχουμε επανειλημμένα πει ότι δεν αρνούμαστε ποτέ συναντήσεις. Εάν υπάρχει πρόταση, τότε θα την εξετάσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο η Τουρκία να φιλοξενήσει συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα θα ήταν πρόθυμη να ακούσει οποιεσδήποτε προτάσεις, αλλά δεν μπορούσε να πει εκ των προτέρων αν αυτό θα οδηγούσε σε αποτελέσματα.

Με πληροφορίες από Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις