Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Lena Headey: Εκθέτει την Ελλάδα και ξεμπροστιάζει την Βρετανία με ένα συγκλονιστικό video για την Μόρια!

Lena Headey
Φωτογραφία από: Instagram / @iamlenaheadey

Με ένα συγκλονιστικό βίντεο στο Instagram, η “Σέρσει Λάνιστερ” του Game of Thrones, ή κατά κόσμον Lena Headey, διεθνοποιεί τις τραγικές καταστάσεις στην Μόρια.

Ένα βίντεο – γροθιά στο στομάχι. Ένα βίντεο – ντροπή για την αγριότητα του ανθρώπινου είδους, το οποίο δημοσιεύει η πασίγνωστη ηθοποιός Lena Headey, που έγινε παγκοσμίως γνωστή μέσα από τον ρόλο της ως Σέρσεϊ Λάνιστερ, στην τηλεοπτική σειρά Game of Thrones.

Μια σειρά που έχει θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, μια ηθοποιός που… ομοίως.

Στο βίντεο που έχει αναρτήσει η Lena Headey στην προσωπική της σελίδα στο Instagram, η οποία παρεμπιπτόντως “μετρά” περίπου 4.000.000 ακόλουθους, η διάσημη ηθοποιός είναι ένα ράκος!

Δακρυσμένη καθ’ όλη την διάρκειά του, απευθύνει ένα δριμύ κατηγορώ απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε κάθε υπεύθυνο για τις τραγικές καταστάσεις που καταγράφονται στην Μόρια.

Είναι ένα βίντεο που εκθέτει την Ελλάδα για το τι συμβαίνει στο προσφυγικό καμπ, αλλά και ξεμπροστιάζει την Μεγάλη Βρετανία, την χώρα της, στην οποία και κυρίως απευθύνεται, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη που έχει βάλει το (προσφυγικό) πρόβλημα κάτω από το… χαλάκι της “εξώπορτάς” της, δηλαδή την χώρα μας.

Η Lena Headey τονίζει αρχικά πως είδε κάποια πλάνα που δείχνουν έναν άνθρωπο που κείτεται νεκρός στην Μόρια. Πλάνα που προφανώς και δεν μπορούν να δημοσιευθούν.

Στην συνέχεια, με σκληρή γλώσσα, με δάκρυα στα μάτια, η Lena Headey ξεσπά!

Για την αδιαφορία, για τις απάνθρωπες καταστάσεις που ζουν οι πρόσφυγες, για την λύση που είναι τόσο απλή, αλλά δεν δίνεται. Η ίδια έχει βρεθεί στο παρελθόν στην Μόρια και για μια ακόμη φορά απευθύνει έκκληση “για να σταματήσει αυτή η τρέλα”!

Αναλυτικά η Lena Headey λέει στο βίντεο

“Καλημέρα σε όλους. Μόλις είδα κάποια πολύ ενοχλητικά πλάνα από το προσφυγικό καμπ στην Μόρια. Ο φίλος μου Salam Aldeen το δημοσίευσε. Έχει απελαθεί επειδή βοηθούσε γυναίκες και παιδιά εκεί… Είναι ο μόνος λόγος που απελάθηκε: Η βοήθεια που έδινε σε ανθρώπους.

Λοιπόν, χθες βράδυ -κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο- ένας άνδρας πέθανε. Δολοφονήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και αφέθηκε να πεθάνει… Και όπως λέει ο φίλος μου, πρέπει να σταματήσουμε αυτή την τρέλα! Αυτό που δεν νοιάζεται κανείς και την αδιαφορία για τις γ@μ@@νες ανθρώπινες ζωές!

Γ@μ@@νη κυβέρνηση της Βρετανίας πρέπει να κάνεις κάτι γαμ@το και να πάρεις αυτά τα παιδιά και να τα φροντίζουμε. Δεν μπορείς να γυρνάς την πλάτη σου άλλο! Δεν μπορείς να πληρώνεις άλλες χώρες για να δέχονται ανθρώπους και να τους κακομεταχειρίζονται.

Πρέπει να το λύσουμε. Σε παγκόσμιο επίπεδο πρέπει να το λύσουμε. Είναι γ@μ@@να απλό! Το να δώσουμε χώρο και εκπαίδευση, υποδομές για να μην φτάνουν άνθρωποι σε χώρες με όλους τους ανθρώπους να τους μισούν χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι. Είναι κάτι εύκολο να λυθεί. Χρειάζεται χρήματα, που τα έχουμε…”.

Δείτε την ανάρτηση της Lena Headey

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

My friend Salam Aldeen made a post today which breaks my heart over and over. It’s pretty brutal WARNING @salamaldeen @teamhumanity #WAKEUP #TAKEACTION #THISCOULDHAPPENTOANYOFUS LOVE CAN MOVE MOUNTAINS. HATE AND FEAR ARE THE INGREDIENTS THAT WILL ONLY REPEAT HISTORY.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lena Headey (@iamlenaheadey) στις

Φωτογραφίες από: Instagram / @iamlenaheadey.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις