Κόσμος

Λεβερκούζεν: Δύο νεκροί, πέντε αγνοούμενοι και 31 τραυματίες μετά την τεράστια έκρηξη

Δύο νεκροί, πέντε αγνοούμενοι και 31 τραυματίες, οι τρεις εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση: η έκρηξη που σημειώθηκε την Τρίτη, 27.07.2021, στο Λεβερκούζεν, στη δυτική Γερμανία, σε μια μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων, συγκλόνισε την πόλη και τους κατοίκους της.

Ένα τεράστιο σύννεφο καπνού, ορατό από μεγάλη απόσταση, κάλυπτε όλη την ημέρα την περιοχή, κοντά στο χημικό πάρκο του Λεβερκούζεν. Οι κάτοικοι κλείστηκαν στα σπίτια τους, λόγω του φόβου πιθανών επιβλαβών αναθυμιάσεων.

Δείτε τις εικόνες από το Λεβερκούζεν

Λεβερκούζεν leverkusen ape

«Οι σκέψεις μου είναι με τους τραυματίες και τις οικογένειές τους. Η έρευνα για τον εντοπισμό των αγνοούμενων συνεχίζεται. Δυστυχώς, οι ελπίδες να τους βρούμε ζωντανούς εξανεμίζονται», δήλωσε ο Λαρς Φρίντρις, ο διευθυντής του βιομηχανικού πάρκου Chempark όπου βρίσκεται το εργοστάσιο στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη, στις 9.40 το πρωί, τοπική ώρα.

Οι 31 τραυματίες είναι όλοι τους εργαζόμενοι στη μονάδα.

Προς το παρόν τα αίτια της έκρηξης παραμένουν αδιευκρίνιστα

«Άκουσα τον φρικτό θόρυβο της έκρηξης και αμέσως έκλεισα τις πόρτες και τα παράθυρα», έγραψε στο Twitter η Έλκε Μπίτσερ, το σπίτι της οποίας βρίσκεται κοντά στο βιομηχανικό πάρκο. Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η έκρηξη ακούστηκε σε ακτίνα 40 χιλιομέτρων.

Λόγω του φόβου έκλυσης επικίνδυνων χημικών ουσιών στην ατμόσφαιρα οι αρχές κάλεσαν αρχικά όλους τους πολίτες να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους, να σβήσουν τα κλιματιστικά και, για προληπτικούς λόγους, να κλείσουν πόρτες και παράθυρα. Αργά το απόγευμα ωστόσο ήραν αυτήν την προειδοποίηση.

Εξάλλου, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση περίπου 300 πυροσβεστών, αποφεύχθηκε ο κίνδυνος έκρηξης σε μια δεύτερη δεξαμενή που περιείχε 100.000 λίτρα τοξικών, εύφλεκτων αποβλήτων, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Χέρμπερτ Ρόιλ.

Η μονάδα αποθήκευσης απορριμμάτων και το εργοστάσιο καύσης βρίσκονται δίπλα στο βιομηχανικό πάρκο Chempark –ένα από τα μεγαλύτερα στο είδος του στην Ευρώπη– όπου έχουν την έδρα τους πολλά εργοστάσια χημικών, όπως αυτά των εταιρειών Evonik και Lanxess. Το Λεβερκούζεν, μια πόλη 160.000 κατοίκων, είναι επίσης η έδρα της εταιρείας Bayer.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Επστάιν στοιχειώνει από τον τάφο τους γαλαζοαίματους – Άδειασε την πριγκίπισσα της Νορβηγίας και ο πρωθυπουργός της χώρας
Όπως αποκαλύφθηκε από τα αρχεία Επστάιν, η Μέτε-Μάριτ, η σύζυγος του διαδόχου του θρόνου Χάακον ήταν «κολλητή» με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Αμερικανό χρηματιστή
Η πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ της Νορβηγίας
Μασκ κατά Νόλαν: «Θα χάσει την ακεραιότητά του» αν έχει διαλέξει μαύρη ηθοποιό για τον ρόλο της ωραίας Ελένης στην «Οδύσσεια»
Χρήστης του X ισχυρίστηκε ότι αν η Λουπίτα Νιόνγκο υποδυθεί την Ωραία Ελένη, αυτό θα αποτελεί «προσβολή» για τον Όμηρο, κάτι με το οποίο φαίνεται να συμφωνεί ο Μασκ
μασκ 8
Βίντεο με τον Τζέφρι Επστάιν να αποκαλεί τον εαυτό του «σεξουαλικό αρπακτικό α’ κατηγορίας» και να απαντάει αν είναι ο διάβολος
Ο άνθρωπος που παίρνει συνέντευξη από τον Επστάιν δεν εμφανίζεται στην οθόνη, αλλά πιστεύεται ότι είναι ο πρώην επικεφαλής στρατηγικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον
Ο Επστάιν με άτομο άγνωστης ηλικίας στην αγκαλιά του