Κόσμος

Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αλλά δεν παραιτείται

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων προεδρικών εκλογών στην Λευκορωσία ο Αλεξάντρ Λουκασένκο τονίζοντας παράλληλα ότι δεν θα παραιτηθεί, παρά το κύμα διαμαρτυριών εναντίον της παραμονής του στην εξουσία.

Σύμφωνα με το RIA, ο Λουκασένκο σημείωσε εξάλλου ότι πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να διεξαχθούν έπειτα από μια αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο Λουκασένκο δήλωσε εξάλλου ότι, αν εγκαταλείψει την εξουσία, θα δεχθούν επίθεση οι υποστηρικτές του, πρόσθεσε ο Ρομάν Μπαμπαγιάν, ο οποίος ήταν ένας από τους δημοσιογράφους που πήραν νωρίτερα σήμερα συνέντευξη από τον Λευκορώσο ηγέτη.

Ο Λουκασένκο σημείωσε επίσης ότι μπορεί να παρέμεινε στην εξουσία για λίγο παραπάνω, αλλά είναι το μόνο πρόσωπο που μπορεί να προστατεύσει τη χώρα προς το παρόν, μετέδωσαν παράλληλα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα τις δηλώσεις που έκανε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ορισμένα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

“Ναι, μπορεί να έμεινα λίγο παραπάνω”, δήλωσε, σύμφωνα με το TASS.

Ο Λουκασένκο ηγείται της Λευκορωσίας από το 1994. Η αμφισβητούμενη επανεκλογή του με συντριπτική πλειοψηφία στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 9 Αυγούστου στη χώρα, προκάλεσε ένα κύμα μαζικών διαμαρτυριών στη χώρα, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει ότι τα αποτελέσματα των εκλογών αποτελούν προϊόν εκτεταμένης νοθείας.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δίκη Έριν Πάτερσον: «Ο πατέρας μου είχε διπλώσει από τον πόνο από τα τοξικά μανιτάρια» – Η κατάθεση του πρώην συζύγου της
Ο Σάιμον Πάτερσον περιγράφει τις τελευταίες στιγμές τους στο νοσοκομείο - Δεύτερη μέρα της δίκης που έχει προκαλέσει σοκ - Ο ίδιος δεν πήγε στο οικογενειακό τραπέζι
Έριν Πάτερσον