Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο παρατάσσει στρατό εναντίον των διαδηλωτών

Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο παρατάσσει στρατό εναντίον των διαδηλωτών

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο έδωσε σήμερα εντολή στον υπουργό Άμυνας να λάβει «τα αυστηρότερα μέτρα» για να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, η οποία συγκλονίζεται από ένα κίνημα διαμαρτυρίας μετά τις αμφιλεγόμενες προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου.

Ο Λουκασένκο, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 26 χρόνια, επιθεώρησε σήμερα τις στρατιωτικές μονάδες που έχουν αναπτυχθεί στο Γκρόντνο, στη δυτική Λευκορωσία, κοντά στα πολωνικά σύνορα, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε μέσω του Telegram από τη λευκορωσική προεδρία.

Λευκορωσία - Λουκασένκο

Κατά την άφιξή του στο Γκρόντνο, ο Λουκασένκο κατήγγειλε το κίνημα διαμαρτυρίας που υποκινείται, σύμφωνα με τον ίδιο, «από το εξωτερικό».

«Διέταξα τον υπουργό Άμυνας (…) να υπερασπιστεί πρώτα απ’ όλα το δυτικό μαργαριτάρι της Λευκορωσίας, το κέντρο του οποίου βρίσκεται στο Γκρόντνο. Και να λάβει τα πιο αυστηρά μέτρα για να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας», δήλωσε ο Λουκασένκο.

Λουκασένκο - στρατός

Η δήλωση αυτή γίνεται ενώ μεγάλες λευκορωσικές στρατιωτικές ασκήσεις έχουν προγραμματισθεί για την περιφέρεια του Γκρόντνο από τις 28 ως τις 31 Αυγούστου.

Πηγή: AFP/ΑΠΕ

Φωτο: REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις