Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Λευκορωσία: Ποιος είναι ο Έλληνας που «κατέβηκε» στο Μινσκ

Λευκορωσία: Ποιος είναι ο Έλληνας που «κατέβηκε» στο Μινσκ

Ιάσων Ζήσης ονομάζεται, σύμφωνα με το κανάλι Belarus 1, της Λευκορωσίας, ο Έλληνας που αποβιβάστηκε από την πτήση της Ryanair στο Μινσκ, μαζί με τον αντιφρονούντα δημοσιογράφο Ρόμαν Προτάσεβιτς κι άλλα τρία άτομα, το ένα εκ των οποίον η σύντροφος του 26χρονου blogger. 

Ο Ιάσων Ζήσης είναι επισκέπτης ερευνητής στον τομέα των υπολογιστικών μαθηματικών στο πανεπιστήμιο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας σύμφωνα με το Belarus 1 της Λευκορωσίας όπου μίλησε το βράδυ της Δευτέρας.

Ο Έλληνας που αποβιβάστηκε στο Μινσκ είπε ότι είχε τελικό προορισμό την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, όπου βρίσκεται η σύζυγός του.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο ρεπορτάζ που έκανε το κανάλι της Λευκορωσίας για τους τρεις επιβάτες της πτήσης… θρίλερ της Ryanair, ο Έλληνας ερευνητής είχε φύγει από την Αθήνα με προορισμό το Βίλνιους, απ’ όπου θα ταξίδευε για το Μινκσ, προκειμένου να συναντήσει τη σύζυγό του (σ.σ. η οποία εκτελούσε χρέη μεταφράστριας στη συνέντευξη).

Υπήρξαν υπόνοιες και… δηλώσεις (σ.σ. από τον επικεφαλής της Ryanair) ότι οι τρεις άνθρωποι που κατέβηκαν από το αεροπλάνο όταν αυτό (μετά την εντολή του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξαντρ Λουκασένκο) έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ ήταν πράκτορες της KGB, όπως εξακολουθούν να ονομάζονται οι μυστικές υπηρεσίες της Λευκορωσίας. 

Σύμφωνα με το Belarus 1, οι άλλοι δυο επιβάτες που αποβιβαστήκαν είναι μια γυναίκα που ονομάζεται Αλεξάνδρα Σταμπρέντοβα και ένας πιλότος ονόματι Σεργκέι Κουλακόφ, που επίσης ζήτησε να μείνει στο Μινσκ αφού, κατά πληροφορίες του καναλιού, ο τελικός του προορισμός του ήταν η πόλη Βιτέμπσκ στη Λευκορωσία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις