Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Λευκορωσία: Συμπαίκτης του προέδρου Λουκασένκο σε ομάδα χόκεϊ νοσηλεύεται με κορονοϊό

Λευκορωσία: Συμπαίκτης του προέδρου Λουκασένκο σε ομάδα χόκεϊ νοσηλεύεται με κορονοϊό
Reuters αρχείο

Από Covid – 19 πάσχει ένας παίκτης στην ερασιτεχνική ομάδα χόκεϊ επί πάγου του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (21.04.2020).

Όπως ανέφερε το γραφείο του Λουκασένκο στο ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti, ο πρόεδρος της χώρας συνέχισε να παίζει χόκεϊ μπροστά σε πλήθος θεατών, αψηφώντας τις εκκλήσεις να εφαρμόσει μέτρα στη χώρα του για να αναχαιτιστεί η πανδημία.

Η εκπρόσωπός του, Νατάλια Άισμοντ, είπε ότι δεν πρόκειται να αυτοαπομονωθεί με αφορμή την ασθένεια του συμπαίκτη του και ότι θα εξακολουθήσει να εργάζεται όπως πάντα. Ο Λουκασένκο, που κυβερνά με σιδηρά πυγμή τη Λευκορωσία από το 1994, χαρακτηρίζει «ψύχωση» τους φόβους για την ασθένεια και πρότεινε ως θεραπεία την κατανάλωση βότκας και τη σάουνα.

Ο συμπαίκτης του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και αρχικά θεωρήθηκε ότι έπασχε από πνευμονία, όμως αργότερα βγήκε θετικό το τεστ για τον νέο κορονοϊό SARS-CoV-2, εξήγησε η εκπρόσωπος.

«Δεν έχω κορονοϊό. Μόνο ένα ελαφρύ κρύωμα», είπε ο ίδιος στον ενημερωτικό ιστότοπο tut.by.

Στη Λευκορωσία έχουν καταγραφεί 6.723 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 55 θάνατοι.

Ο Λουκασένκο όμως επιμένει ότι κανείς δεν πέθανε από την Covid-19 και ότι οι θάνατοι αυτοί οφείλονται στα υποκείμενα νοσήματα των ασθενών, όπως σε καρδιοπάθειες ή διαβήτη.

Ο Λουκασένκο παίζει χόκεϊ επί πάγου σε ένα ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, το οποίο κέρδισε ξανά φέτος η ομάδα του, για 11η φορά.

Η σεζόν έχει πλέον τελειώσει.

Στα τέλη Μαρτίου, όταν τον ρώτησε ένας δημοσιογράφος γιατί συνεχίζει να παίζει εν μέσω της πανδημίας, απάντησε: «Δεν υπάρχουν ιοί εδώ. Βλέπετε κανέναν να πετάει τριγύρω;».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις