Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Λιέγη: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο σημείο του μακελειού! [pics]

Λιέγη
Φωτογραφία: Reuters

Για μια ακόμη φορά το Βέλγιο θρηνεί αθώες ζωές… Η νέα δολοφονική επίθεση στην Λιέγη συγκλόνισε την Ευρώπη και οι εικόνες από το σημείο είναι συγκλονιστικές.

Τέσσερις νεκροί και δύο τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός από το μακελειό στη Λιέγη…

Ο δράστης πήρε το όπλο από γυναίκες αστυνομικούς και στην συνέχεια τις εκτέλεσε! Το τρίτο θύμα ήταν μέσα σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, ενώ ο δράστης ονομάζεται Μπενζαμίν Ερμάν και ήταν 36 ετών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως βρίσκονταν στην φυλακή και σήμερα ήταν έξω με άδεια. Παράλληλα, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως τον άκουσαν να φωνάζει Αλλάχ Ακμπάρ (σ.σ. ο Θεός είναι μεγάλος).

Το εθνικό κέντρο αντιτρομοκρατικών κρίσεων, το οποίο, όπως ανέφερε στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών Ζαν Ζαμπόν, παρακολουθεί την κατάσταση, ανέφερε πως το κίνητρο της τρομοκρατίας δεν μπορεί να αποκλειστεί αν και ερευνά και άλλες πιθανές αιτίες του συμβάντος.

«Είναι η τρομοκρατία μία από τις ερωτήσεις στο τραπέζι, αλλά για την ώρα όλα τα σενάρια είναι ανοικτά», δήλωσε εκπρόσωπος του κέντρου κρίσεων.

Συγκλονιστικές στιγμές στην Λιέγη

Την ίδια ώρα, οι εικόνες που έρχονται από το σημείο του μακελειού είναι ανατριχιαστικές. Ο φωτογραφικός φακός του Reuters έχει “συλλάβει” έναν άνδρα που πιθανότατα είνια συγγενής κάποιου θύματος. Ή συγγενής κάποιου ανθρώπου που βρίσκονταν κοντά στο σημείο.

Μικρή σημασία έχει αυτό, αφού αυτό που μετρά είναι η αντίδρασή του. Είναι ένας άνθρωπος σε απόγνωση. Ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να τον κρατήσει… ένας στρατός μπροστά στην αγωνία για τους δικούς του ανθρώπους.

Στις φωτογραφίες φαίνονται τουλάχιστον έξι αστυνομικοί που προσπαθούν να τον συγκρατήσουν. Τα ρούχα του σκίζονται, ο τρόμος έχει ζωγραφιστεί στο πρόσωπό του…

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες από την Λιέγη

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις