Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Λήξη συναγερμού στο Ανόβερο! Αποκαταστάθηκε η λειτουργία στο αεροδρόμιο

Λήξη συναγερμού στο Ανόβερο! Αποκαταστάθηκε η λειτουργία στο αεροδρόμιο
photo epa

Αποκαταστάθηκε η εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο στο Ανόβερο μετά το περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα όταν αυτοκίνητο εισέβαλε στον ασφαλτοτάπητα του αερολιμένα.

Αυτό ανακοίνωσε η αστυνομία στο Ανόβερο αποκλείοντας παράλληλα την εκδοχή της τρομοκρατίας καθώς ο οδηγός του αυτοκινήτου που συνελήφθη ήταν κάτω από την επήρεια ναρκωτικών.

Το περιστατικό στο αεροδρόμιο στο Ανόβερο συνέβη στις 16.40 ώρα Ελλάδας όταν ένας άνδρας ένα φράγμα με ένα αυτοκίνητο και μπήκε στον ασφαλτοτάπητα. Το αυτοκίνητο, που έφερε πολωνικές πινακίδες κυκλοφορίας, ερευνήθηκε από τους αστυνομικούς που δεν βρήκαν κανένα όπλο, είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γερμανικό Πρακτορείο dpa.

Παρότι οι αρχές απέκλεισαν την εκδοχή της τρομοκρατίας, δεν είναι ακόμη σε θέση να εξηγήσουν την ενέργεια του ατόμου αυτού, το οποίο όπως διευκρίνισαν ενήργησε σίγουρα μόνο του.Το αεροδρόμιο του Ανόβερο επαναλειτουργεί από τις 20.05, σύμφωνα με την αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων για την προστασία του αεροδρομίου, ένα μέρος του τερματικού σταθμού Α έκλεισε, ωστόσο οι άλλοι δύο τερματικοί σταθμοί παρέμειναν ανοικτοί. Τα αεροπλάνα που επρόκειτο να προσγειωθούν στο Ανόβερο, σύμφωνα με το dpa, κλήθηκαν να κατευθυνθούν σε άλλα αεροδρόμια. Τουλάχιστον 13 αναχωρήσεις πτήσεων χρειάστηκε να καθυστερήσουν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις