Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ληστεία – μαμούθ! Χάκερς έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων από μια και μόνο εταιρεία!

κρυπτο-μανία

– Κρυπτονομίσματα σε όλο τον κόσμο έχουν κάνει φτερά με αποτέλεσμα οι επενδυτές να τραβάνε τα μαλλιά τους
– Η συγκεκριμένη κλοπή δεν είναι η πρώτη και δεν θα είναι και η τελευταία
– Τώρα, που τα κρυπτονομίσματα έχουν χάσει πολύ την αξία τους οι επενδυτές βλέπουν με καχυποψία τις αναφορές για κλοπές
– Όλες οι μεγάλες κλοπές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια

Η ιταλική εταιρεία ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων BitGrail ανακοίνωσε την κλοπή αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων από τους σέρβερ της. Ωστόσο, επενδυτές και προγραμματιστές ηελκτρονικών υπολογισμών άκουσαν με καχυποψία την συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, 17 εκατομμύρια νομίσματα με την ονομασία Nano, κλάπηκαν μέσω συναλλαγών για τις οποίες δεν είχε δοθεί καμία εξουσιοδότηση. Με την αξία του κάθε κέρματος στα 11 δολάρια το ποσό της κλοπής έφτασε τα 200 εκατομμύρια δολάρια. Το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα είναι 24ο σε αξία στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

«Ζητούμε συγγνώμη από τους πελάτες μας και όλους όσοι έπαθαν οικονομική ζημιά από την παράνομη μεταφορά του nano στην πλατφόρμα μας», ανακοίνωσε η BitGrail.

Μάλιστα ενημέρωσαν ότι έχει γίνει ήδη καταγγελία στις αρμόδιες αρχές προκειμένου να γίνει αστυνομική έρευνα.

Η καχυποψία με την οποία όμως αντιμετώπισαν την ανακοίνωση οι επενδυτές ίσως και να έχει βάση. Και αυτό προκύπτει από τις πρόσφατες κινήσεις της εταιρείας.

Τον Ιανουάριο η BitGrail διέκοψε απότομα όλες τις αναλήψεις αλλά και τις καταθέσεις του συγκεκριμένου κρυπτονομίσματος, του nano.

Η εταιρεία, μάλιστα ενημέρωσε τους πελάτες της ότι θα επιβάλλει την υποχρεωτική ταυτοποίηση στοιχείων αλλά και πρωτόκολλα κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος παρά το γεγονός ότι διαφήμιζε πως δεν συνεργάζεται με τράπεζες και κυβερνήσεις.

Κάποιοι μάλιστα το πήγαν ένα βήμα παραπέρα κατηγορώντας την εταιρεία ότι “την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια”. Η τιμή του nano είχε πέσει τότε κατά 20%.

Δεν είναι η μόνη ληστεία κρυπτονομισμάτων τα τελευταία χρόνια

COINCHECK: Τον περασμένο μήνα έκαναν φτερά πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια από το ιαπωνικό κρυπτονόμισμα NEM

BITFINEX: Η εταιρεία που είναι στο Χονγκ Κονγκ ισχυρίστηκε ότι κλάπηκαν bitcoin αξίας 72 εκατομμυρίων δολαρίων

MT. GOX: Η έδρα της συγκεκριμένης εταιρείας είναι στο Τόκιο και χρεοκόπησε το 2014 όταν της έκλεψαν πάλι bitcoin αξίας μισού δις δολαρίων

CRYPTSY: Τον περασμένο Ιούλιο ομοσπονδιακός δικαστής στις ΗΠΑ διέταξε την αποζημίωση επενδυτών ύψους 8.2 εκατομμυρίων δολαρίων αφού κλάπηκαν 11.325 bitcoin και ο κλέφτης δεν βρέθηκε ποτε…

πηγη: RT

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις